Науковці про оцінку ризиків виникнення лісових пожеж та розробку стратегій пом’якшення їх негативних наслідків на територіях, забруднених внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

7 липня 2017 року

     Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж НУБіП України спільно з Лісовою Службою США та іншими установами 28-30 червня 2017 р. провів міжнародний науковий семінар «Оцінка ризиків виникнення лісових пожеж та розробка стратегії пом’якшення їх негативних наслідків та територіях забруднених внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС».

     В роботі семінару прийняли участь науковці Лісової Служби США, Дослідницької Станції Рокі Маунтен, Університету Портланда, США, Інституту лісу НАН Білорусі, Українського центру екологічних i водних проектів, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національного університету цивільного захисту України.

     На семінарі представлено ймовірні сценарії поведінки пожежі та оцінки ризиків виникнення пожеж на забруднених територіях зони відчуження; вторинний підйом радіоактивних ізотопів і очікуваний рівень вторинного забруднення внаслідок лісових пожеж; лісові сукцесії на вкритих та невкритих лісом землях. За результатами роботи буде створений набір карт, розроблена стратегія дій щодо удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Василь Гуменюк,
співробітник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook