Українську лабораторію якості та безпеки продукції АПК презентовано на міжнародній конференції «Україна – ЄС: інтеграція у мінливому світі»

7 липня 2017 року

    Наприкінці червня в Києві проходила міжнародна конференція «Україна – ЄС: інтеграція у мінливому світі». Це найбільший щорічний захід, де приділяється увага відносинам України та Європейського Союзу. На дискусійному майданчику конференції учасники обговорювали та підводили підсумки реалізації євроінтеграційного курсу України на рівні ключових інститутів: Європейського Союзу, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

     Участь в роботі конференції брала начальник відділу євроінтеграції та навчально-методичної роботи УЛЯБП АПК НУБіП України Олена Волосянко.

     Зі слів голови Представництва ЄС в Україні Х'юґа Мінгареллі на сьогодні інтеграція України в Європейський союз не стоїть на порядку денному, наразі спільна мета – зближення, яке передбачає поглиблення політичної асоціації й економічної інтеграції, а основною перешкодою для інвестування та торгівлі між Україною та ЄС є нетарифні торгові бар’єри, для подолання яких необхідна гармонізація українського законодавства з законодавством, нормами й стандартами Євросоюзу у всіх сферах економіки, зокрема що стосується безпечності та якості харчових продуктів. З цією метою, на його думку, Україні потрібно більше використовувати програми обміну, активніше брати участь у програмі «Горизонт 2020», реалізувати культурні програми з ЄС, організовувати виставки, фестивалі та активно долучитись до програми «Креативна Європа».
     У переговорах з головним економічним радником Прем'єр-міністра України, екс-віце-прем'єр-міністром та міністром фінансів Словаччини І. Міклош і заступником голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції М. Іонової було досягнуто попередньої домовленості про організацію в НУБіП України круглого столу за участі представників Верховної Ради України, Уряду та громадськості з метою активнішої реалізації програм «Горизонт 2020» та «Креативна Європа». Зокрема, вони переконані, що Національний університет біоресурсів і природокористування України володіє необхідною сучасною матеріально-технічною базою та науковим потенціалом і готовий до участі у реалізації сталого досягнення нашою державою цілей регламенту ЄС № 852/2004 про гігієну харчових продуктів.

     До того ж наукові співробітники університету мають усі можливості розробляти та брати участь в ухвалюванні національних заходів щодо аналізу широкого спектру продукції, сертифікації продуктів тваринного походження, комбінованих продуктів, продуктів нетваринного походження, овочів та фруктів, дослідження наявності в них забруднювачів, залишків пестицидів та ветеринарних препаратів, здійснювати моніторинг та систематизувати санітарний і гігієнічний контроль.

Тарас Малаховський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook