Стартує вступна кампанія – 2017

4 липня 2017 року

     4 липня. За два дні офіційно розпочне роботу приймальна комісія університету. Сьогодні у капітально відремонтованій 45-й аудиторії (факультет тваринництва та водних біоресурсів) корпусу №1 відбулося перше засідання представників відбіркових комісій, які відповідатимуть за набір в магістратуру. Відповідно й мова йшла про набір до неї.

     Свої настанови, які торкалися не тільки вступу в магістратуру, висловив ректор Станіслав Ніколаєнко. Для початку він провів порівняння: тогоріч до нашого університету подали заяви в магістратуру близько 150 випускників бакалаврату інших вишів України. Очільник університету переконаний, що в 2017 році цей показник буде значно більшим: частина деканатів і дирекцій сумлінно поставилися до виконання плану профорієнтаційних заходів і запросили на навчання кращих – відмінників, переможців всеукраїнських олімпіад і наукових конкурсів. Статус дослідницького університету передбачає високу якість навчального процесу. Ми таку маємо! Що і підтверджується високими місцями НУБіП у вітчизняних та закордонних рейтингах.

     Зупинився ректор і на принципах формування обсягів державного замовлення. У цьому році змінено підхід, будуть застосовані дев’ять критеріїв, серед яких і публікаційна активність наших викладачів у міжнародних виданнях, включених до цитованих баз. Новацією вступної кампанії до магістратури за спеціальністю «правознавство» буде складання фахового випробування за технологією зовнішнього незалежного оцінювання. До речі, така практика в наступному році може бути розширена на всі спеціальності, перш за все, з іспиту з іноземної мови, зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук.

     Станіслав Ніколаєнко звернувся до членів комісій: з особливою увагою поставитися до вступників, які наразі перебувають на військових зборах. Вкотре ректор наголосив: наше завдання провести вступну кампанію організовано, прозоро і об’єктивно.

  

     Далі очільник університету зупинився на питаннях найближчої перспективи. 29 серпня 2017 року відбудеться розширене засідання вченої ради, де уточнюватиметься стратегія розвитку університету з метою поліпшення нашої конкурентноздатності. Демографічна ситуація, агресивна рекламна поведінка вишів Східної Європи щодо потенційних абітурієнтів з України – вимагають від нас напрацювання і застосування нових підходів щодо організації якісного навчального процесу.

     Торкнувся ректор і питання вартості навчання. Цього року для вступників нового набору вона буде відкоригована, хоч і залишиться однією з найпривабливіших серед столичних вишів.
     Ще одне питання, яке було нещодавно озвучене на нараді із завідувачами лабораторій: поліпшення практичної підготовки. Адже у педагогічному навантаженні лише 19% складають лекції (які, до речі, проходять на високому рівні), а 60% – це практичні, лабораторні і семінарські заняття. Ми вже зробили ряд системних кроків у цьому напрямі. Гарним прикладом стало відкриття навчально-практичного центру на базі господарства «Колос», що на Київщині. У першу чергу там побувають наші молоді викладачі, які матимуть змогу в реальних умовах із допомогою грамотних практиків вдосконалити свої знання.

     Віктор Шевчук і команда приймальної комісії подякували керівництву університету за поліпшення умов та перейшли до безпосереднього навчання. Відповідальний секретар приймальної комісії детально спинився на нюансах вступної кампанії – термінах проведення, переліку документів і порядку їх прийому, вступних випробуваннях, дослідницькій магістратурі тощо.

     Так що сьогоднішня зустріч стала відправною точкою до старту вступної кампанії, яка, нагадаємо, для вступників в магістратуру розпочинається 6 липня.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook