Початок роботи приймальної комісії та підготовка до нового навчального року – у фокусі ректорату

3 липня 2017 року

     3 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Ректор університету зупинився на чотирьох нагальних завданнях. Перше – кожному члену нашого науково-педагогічного колективу продовжити ефективну профорієнтаційну роботу, вести живий діалог з кожним абітурієнтом. Друге – провести всі необхідні організаційні заходи для старту вступної кампанії. Мова йде про підготовку бази, приміщень, побутової інфраструктури, оргтехніки, проведення навчання для членів відбіркових комісій, формуванні екзаменаційних білетів для фахових випробувань тощо. Вкотре Станіслав Ніколаєнко наголосив, що головними принципами в роботі мають бути професіоналізм, прозорість і об’єктивність. Третє – підготовка всіх структурних підрозділів до нового навчального року. Четверте – важливо раціонально вести господарську діяльність в навчально-дослідних господарствах, оскільки складні погодні умови негативно впливають на якість врожаїв. Фахівцям господарств спільно з науковцями університету потрібно вирахувати оптимальні затрати на підтримку посівів.

     Потому перейшли до розгляду поточних питань і планування робочого тижня. Так, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на проблемі формування державного замовлення в магістратуру. Цьогорічний експеримент міністерства освіти і науки вніс певні корективи в подання заявки, проте всі необхідні дії з боку університету вже зроблені.

     Вчений секретар Оксана Барановська зупинилась на підготовці до серпневого засідання вченої ради університету. Наразі формується графік проведення вчених рад ННІ, факультетів та відокремлених підрозділів.
    Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук доповів про хід прийому документів на другу вищу освіту – подано вже 127 заяв. Традиційно популярністю користується спеціальність правознавство. Завтра, 4 липня о 10 годині відбудеться семінар-навчання для членів відбіркових комісій, що прийматимуть документи від вступників до магістратури.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про завершення підписання контрактів з науково-педагогічними працівниками, які пройшли конкурсний відбір, та контроль за відпустковою кампанією.
   Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук окреслив перспективи розширення співпраці з Університетом штату Пенсильванія. Зокрема, планується подання заявки на участь у гранті спільною командою науковців за тематикою сталого розвитку сільського господарства.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на науковій роботі. 7 липня підбиватимуться підсумки у конкурсі наукових проектів міністерства освіти.

   Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – організувати якісну роботу приймальної комісії, внести пропозиції щодо оптимізації кафедр, розглянути виконання плану виховної роботи, підготувати семінари-наради з кураторами, молодими викладачами, сформувати плани відзначення Дня знань та 120-річчя університету. Проректору Валерію Іщенку – контролювати виконання наказу про підготовку до навчального року і опалювального сезону, дотримуватися графіку ремонтних робіт в корпусах та гуртожитках, внести пропозиції з реформування адміністративно-господарської служби, провести аналіз енергоефективності за червень. Ігорю Ібатулліну – визначити дату проведення Дня поля, супроводжувати виконання доручень Кабінету Міністрів України. Вадиму Ткачуку – проаналізувати роботу госпрозрахункових підрозділів за І півріччя, спільно з НДГ провести заготівлю овочів для служби харчування.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook