Науково-практичний семінар «Приватне декоративне розсадництво України: сучасні види садивного матеріалу, їх розмноження, вирощування та формування»

29 червня 2017, 21:36

 Кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій в контексті поліпшення науково-практичної підготовки студентів постійно дбає про гармонійне поєднання теорії й практики. З цією метою кафедрою проводяться виїзні науково-практичні семінари на передових підприємствах та установах галузі.

26 червня цього року на базі приватного декоративного розсадника «Осокор», з яким кафедра вже тривалий час плідно співпрацює, було організовано та проведено такий семінар. Його темою стало приватне декоративне розсадництво України: сучасні види садивного матеріалу, їх розмноження, вирощування та формування. Активними учасниками заходу стали студенти, майбутні бакалаври та магістри ННІ лісового і садово-паркового господарства та співробітники кафедри.

Програма семінару включала широке коло питань, починаючи від прийняття рішення щодо створення розсадника, оптимізації організації його території, технології вирощування та формування різних видів садивного матеріалу і до реклами, збуту продукції та рентабельності. Про це у своєму виступі на пленарному засіданні детально і цікаво розповів співвласник розсадника Андрій Бут.

 

Після пленарного засідання учасники семінару мали змогу ознайомитись з організацією території розсадника в натурі, спеціалізацією його виробничих відділень, асортиментом вирощуваних рослин та особливостями формування декоративних саджанців. У цьому контексті надзвичайно плідним був майстер-клас з формування різних видів садивного матеріалу листяних та хвойних рослин. Андрій Анатолійович щедро поділився унікальними практичними навичками, здобутими ним в далекій Японії, з формування саджанців «Нівакі». Студенти не тільки змогли оцінинити унікальні прийоми майстра своєї справи, а і мали змогу спробувати себе у цьому виді мистецтва.

 

Було багато питань і ще більше відповідей, які дозволили учасникам семінару зрозуміти ідеологію сьогодення та перспективу розсадника «Осокор». Безсумнівно, отримані знання та практичні навички зроблять майбутніх садівників більш конкурентоспроможними на сучасному ринку праці.

Доцент кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій І. М. Бобошко-Бардин

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook