Захисти дипломних робіт на факультеті інформаційних технологій завершено

20 червня 2017 року

     На факультеті інформаційних технологій з 14 по 16 червня відбулися засідання екзаменаційних комісій з атестації студентів напрямів підготовки “Комп'ютерні науки” (45 студентів) та «Економічна кібернетика» (25 випускників).
     Тематика бакалаврських робіт цього року була надзвичайно різноманітною і цікавою. Голова комісії з атестації студентів напрямів підготовки “Комп'ютерні науки” д.т.н. Аушева Наталія Миколаївна, та члени комісії – д.пед.наук Глазунова Олена Григорівна, к.т.н. Голуб Белла Львівна, к.т.н. Ткаченко Олексій Миколайович – відзначили достатню кваліфікацію випускників та набуті професійні компетентності. Належний рівень представлених до захисту робіт переконливо засвідчив, що студенти проявили себе фахівцями в теорії і практиці. На захисті також були присутні керівники бакалаврських робіт, активна підтримка яких додавала впевненості та наснаги під час захисту робіт.

     Атестацію майбутніх фахівців з економічної кібернетики здійснювала екзаменаційна комісія під головуванням проректора з навчальної і виховної робити С.М. Кваші у складі завідувачів кафедр економічної кібернетики А.В. Скрипника та інформаційних систем М.З. Швиденка, а також заступника декана факультету, доцента кафедри економічної кібернетики Н.А. Клименко.
     Випускники представили різноманітні роботи, які стосуються актуальних питань сьогодення: моделювання ринку сільськогосподарських земель в Україні, виробництва продукції агарного сектору, дослідження проблеми дніпровського водосховища, питання розвитку страхових компаній в Україні тощо.

     Жваве обговорення викликала магістерська робота О.С. Голячук “Оцінка ризиків експлуатації каскаду дніпровських водосховищ“ (керівник проф. А.В. Скрипник), бакалаврські роботи Д.С. Нечаснюка “Аналіз прогнозування українського ринку страхування життя" (керівник доцент О.М. Ткаченко), М.В. Юзефович “Аналіз діяльності агрохолдингів в умовах євроінтеграції” (керівник доцент М.В. Негрей).

     Обидві екзаменаційні комісії відзначили практичну спрямованість багатьох дипломних робіт, деякі з яких можуть стати яскравими стартапами. Цікавими підходами до вирішення поставлених завдань відзначені бакалаврські роботи студентів-кібернетиків Д.Ю. Березинської «Прогнозування ринку слабоалкогольних напоїв України» (керівник доцент Н.А. Клименко), І.В. Колодіної «Моделювання економічної ефективності туристичного бізнесу в Україні» (керівник ст. викладач Н.Г. Шульга).

     Належний рівень представлених до захисту робіт переконливо засвідчив, що студенти проявили себе фахівцями в теорії і практиці. Науково-педагогічні працівники кафедри комп'ютерних наук привітали бакалаврів з успішним захистом, бажають подальшого професійного зростання і запрошують до навчання в магістратурі.

Ірина Ясенова,
доцент кафедри комп'ютерних наук
Катерина Тужик,
асистент кафедри економічної кібернетики

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook