Соціальні педагоги обмінюються досвідом в рамках наукових заходів

8 червня 2017 року

Минулий тиждень видався для кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті насиченим на наукові заходи. 30 травня кафедра виступила співорганізатором Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні тренінгові технології для розвитку особистості: еко-тренінги», що відбулася в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Крім цього, завідувач кафедри Леся Вікторова та докторант Геннадій Ржевський взяли участь та презентували результати досліджень відповідно щодо адаптації дорослих в умовах іншого лінгвокультурного середовища і тренінгових технологій в освіті дорослих, а також провели еко-тренінг «Змінюючи реальність – терапевтична сила слова».

 На завершення еко-тренінгів вже традиційною стала екскурсія для учасників конференції по дендропарку. Крім сертифікатів учасників та подяк за організацію та проведення, організатори подарували ще одну несподіванку – поїздку до Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань», де було проведено екскурсію «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря».

Наступного дня на кафедру завітали в рамках візиту до університету представники Вроцлавського природничого університету  Марта Зеба та Марія Городнік. Вони ознайомилися з науковою роботою викладачів та напрацюваннями з реабілітології і стали учасниками майстер-класів, які провели студенти кафедри.

А вже 1-2 червня професор Ніна Тверезовська, доценти Тамара Ковальчук, Ольга Наконечна та старший викладач Оксана Лапа взяли участь у Всеукраїнському форумі «Дитина у сучасному середовищі: практики розвитку та відновлення», що пройшов в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка з нагоди Дня захисту дітей. Упродовж двох днів наші колеги долучалися до дискусій навколо питань реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей, унікального проекту «Шкільні офіцери», профілактики соціального сирітства, кібербулінгу. А ще відвідали різноманітні воркшопи на актуальні соціально-педагогічні тематики та реабілітаційний дитячий центр «Сонячне світло».

 Обмін досвідом, спільні заходи, схожі наукові інтереси додають наснаги та креативності як науковцям, так і студентам вишів.

Ірина Сопівник,
професор кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook