Стали відомі результати атестації ЕНК 2017-I

25 травня 2017 року

Нещодавно відбулося засідання комісії з атестації і переатестації ЕНК науково-педагогічних працівників НУБіП України. До атестації допускалися ЕНК, які були апробовані зі студентами впродовж одного модулю і за структурно-функціональною експертизою набрали 80 і більше балів. Також до атестації не приймалися ЕНК, яких не має в навчальному плані на наступний навчальний рік.

Електронні навчальні курси можуть бути використані як засоби навчання для студентів денної форми навчання базового закладу університету та відокремлених підрозділів НУБіП України на всіх етапах навчальної діяльності студентів під час вивчення відповідних дисциплін.

Атестація проводилася на основі експертизи, яка передбачає оцінювання ЕНК експертами з трьох позицій: структурно-функціональної, змістовно-наукової та методичної.
− Структурно-функціональна експертиза передбачає аналіз наявності обов’язкових складових ЕНК та визначення відповідності кожної складової вимогам.
− Змістовно-наукова експертиза передбачає аналіз науковості матеріалів курсу, відповідності змісту державним стандартам освіти, цілям і завданням дистанційного курсу. Оцінюється актуальність змісту, новизна матеріалу, що подається, його завершеність і логічна узгодженість.
− Методична експертиза передбачає оцінювання методичних аспектів організації ЕНК, педагогічно-психологічних засад організації навчальної діяльності студентів та НПП, їх взаємодії, організації системи контролю.
Різнобічність цієї експертизи вимагає залучення для її проведення спеціалістів з питань тестування, використання інтерактивних методів, сучасних інформаційно-освітніх технологій.

У 2017 році першими на факультеті ветеринарної медицини атестували свої курси доценти кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Козловська Г.В. (Ветеринарна вірусологія (2 ЄКТС)) та Новіцька О.В. (Ветеринарна вірусологія (3 ЄКТС)).

Ю. Харкевич

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook