Команда НУБіП – переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство»

25 травня 2017 року

     17-19 травня 2017 року на базі Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва пройшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з ґрунтознавства. Участь у ньому взяли більше 100 учасників з 16 вишів України.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство»

     Теоретична частина олімпіади проводилась у тестовому форматі, який містив питанняз програми курсу "Ґрунтознавство" напряму підготовки "Агрономія". У експериментальній частині учасникам запропонували визначити гранулометричний склад ґрунту польовим методом, розрахувати баланс гумусу і норми внесення меліорантів для хімічної меліорації ґрунтів, а також визначити сольовий склад водної витяжки з ґрунту, а у практичній  потрібно було зробити закладку ґрунтового розрізу, описати морфологічні ознаки та встановити назву ґрунту.

 

     У командній першості перемогу здобула команда НУБіП у складі Андрія Загоруйка, Віктора Гнатюка, Олександри Туз і Гордія Мотрука. Гордій виборов ще й 2-ге місце у особистій першості, а Олександра отримала нагороду за найкращі теоретичні знання. Готувала і супроводжувала команду доцент кафедри ґрунтознавства і охорони грунтів ім проф. М.К. Шикули Оксана Тонха.

Анатолій Балаєв,
завідувач кафедри ґрунтознавства
і охорони грунтів ім проф. М.К. Шикули

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook