ПІДВИЩУЄМО МОБІЛЬНІСТЬ СТУДЕНТІВ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

22 травня 2017 року

   З 1 по 5 травня 2017 року  в Естонському університеті наук про життя м. Тарту (Eesti Maaülikool), який входить у ТОП-100 університетів наук про життя у світі, проходив міжнародний тренінг «International Week».

   Учасниками тренінгу були студенти з Нідерландів (Aeres University of Applied Sciences and Teacher Education), Естонії (Eesti Maaülikool) та відповідно до нещодавно підписаної Угоди про співпрацю, студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів та природокористування України Михайло Матвєєв і Ірина Фичак. Запрошеними доповідачами були експерти з Нідерландів Б.Прінс (Bram Prins) та Й.Песман (Jan Pesman).

  Учасники тренінгу за сприяння А.Сельге (Are Selge), асоційованим професором департаменту рослинництва та луківництва, відвідала маленьку сімейну ферму Andre family farm, яка знаходиться неподалік Тарту. Фермери мають у своєму розпорядженні 360 корів Швіцької породи, з яких 180 дійні. Середня продуктивність стада становить понад 8000 кг. Для доїння корів застосовується чотири доїльні роботи нідерландської компанії Lely. На цій фермі виробляють близько 6000 кг сиру. Під час візиту студенти отримали можливість спробувати сири власного виробництва.

   Крім того, керівництвом К.Каск (Kalle Kask), доцента департаменту клінічної ветеринарної медицини, учасники тренінгу відвідала велике аграрне підприємство Tartu Agro, яке господарює на 3200 га земель. Для отримання молока використовують голштинську породу корів (близько 600 дійних корів), середня продуктивність корів за лактацію становить близько 9000 кг.

  Зацікавленість присутніх викликала ознайомча екскурсія по факультетам  Естонського університету наук про життя в місті Тарту.

  Протягом тренінгу учасники прослухали 4 лекції: «Importance of reproductive performance indicators» «Pathogen-specific mastitis prevention», «Genetics breeding and beyond», «Plant stress responses and its implications in plant production».

  Заключним етапом «International Week» була презентація міні проектів, розроблених студентами, у яких були відкриті сильні та слабкі сторони різних молочних ферм. Кожен з учасників команд отримав сертифікат.

 

 

Вадим Кондратюк,

декан факультету тваринництва та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook