Кафедрі філософії НУБіП 60 років

18 травня 2017 року

18 травня 2017 року в університеті розпочала свою роботу міжнародна науково-практична конференція «Людина, суспільство, держава у філософському дискурсі: історія і сучасність», присвячена 60-річчю кафедри філософії НУБіП.

Сьогодні ми приймаємо більше 200 науковців з України, Великої Британії, Польщі, Литви, Греції, Йорданії, Австралії, зазначив декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. Це підкреслює актуальність нашого зібрання.

Ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив, що кафедра філософії – базова в університеті. За 60 років існування на ній працювали багато цікавих особистостей, гарних вчених. Він і зараз згадує добрим словом свого викладача філософії Мостового – одного з небагатьох на той час, хто викладав і спілкувався виключно українською мовою.

Очільник університету привітав колектив з ювілеєм та вручив Почесні грамоти НУБіП співробітникам кафедри – Андрію Самарському, Тетяні Даниловій, Тарасу Горбатюку, Валентині Культенко, Аліні Супрун, Тетяні Кичкирук, Ніні Богдановій, Андрію Кудіну, Юрію Бойку.

 

 

 

Вже вкотре в нашому університеті проходять наукові заходи, пов’язані з темою світогляду. Адже такого рівня виш повинен бути українським за змістом, духом, характером, наголосив голова наглядової ради НУБіП Микола Томенко. Наше спільне завдання об’єднати науку, суспільство і політику. Наука повинна стати складовою управління і всі рішення загальнодержавного рівня повинні проходити спочатку експертну оцінку науковців.

Вітальний адрес ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського зачитав декан філософського факультету цього вишу Анатолій Конверський. Він підкреслив гордість від того, що переважна більшість викладачів кафедри-ювілярки випускники Шевченкового університету та подарував символічний подарунок – картину, на якій зображено знаменитий червоний корпус.

Від очолюваного ним колективу колег привітав генеральний директор ДП «Український інститут інтелектуальної власності» Андрій Кудін. А народний артист України Вадим Крищенко присвятив ювілярам вірша.

Від Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАНУ колектив вітала доктор філософських наук Тетяна Гардашук, яка представила наукову доповідь «Методологічні та соціально-етичні аспекти DIY-SCIENCE».

Пленарне ж засідання відкрив директор Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові Юрій Бойко з розмовою про структуризацію концепцій громадянського суспільства.

Робота конференція продовжиться в секціях.

Ірина Білоус 

 
 

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook