В університеті розпочався фінальний етап традиційного VІ фестивалю студентської науки

17 травня 2017 року

      17 травня 2017 року у межах тижня науки в університеті розпочався фінальний етап традиційного VІ фестивалю студентської науки.
     Йому передували відбіркові етапи, які проходили по всіх факультетах, ННІ та деяких відокремлених підрозділах університету – Ніжинському і Бережанському агротехнічних інститутах, Ніжинському агротехнічному, Ірпінському економічному і Рівненському коледжах, розповідає голова спілки молодих вчених НУБіП Марина Галат. Участь у цих етапах взяли більше 200 наукових гуртків, до фіналу дійшли 22. І сьогодні їхні старости презентуватимуть перед журі свої здобутки, аби виявити найкращих.

     Привітати та надихнути конкурсантів завітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який відзначив: зараз підводяться підсумки першої дослідницької роботи молоді, яка тільки починає розуміти, що таке наука. Та порадив раціонально ставитися до неї – розумно і з сумнівом, пам’ятаючи, що науковець – це насамперед людина, яка думає. Тут велике підґрунтя для студентства НУБіП дає той факт, що наш університет –дослідницький. І коли досвідчені професори ведуть свою наукову роботу, участь у ній можуть взяти гуртківці, тим самим долучившись до створення нових знань.

     Наразі результати Всеукраїнських студентських конкурсів і олімпіад показали високий рівень підготовки студентів університету: 25 переможців в індивідуальних змаганнях, 10 команд завоювали призові місця, 2 – перші. Сьогоднішні змагання теж повинні довести, що ви – кращі! Все наше життя – то змагання. Але ті, хто опанував методи і підходи наукового пізнання завжди зможуть їх застосувати і тим самим мати перевагу, підкреслив ректор.

 

     Від усіх комісій, які оцінювали роботу гуртків, молодим науковцям подякувала голова ради аспірантів НУБіП Оксана Молдавчук. Вона відмітила наскільки зріс рівень звітів наукових гуртків, деякі з яких змінили орієнтацію своєї роботи і ведуть її вже як проектну діяльність. Тож цього року на конкурс представлено кілька яскравих проектів.

 

 

 

 

 

 

 


     Кращих буде нагороджено в п’ятницю – на урочистому зібранні до Дня науки.

Ірина Білоус 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook