Студенти третього курсу відвідали Інститут розведення та генетики тварин ім. М.В.Зубця НААН України

3 березня 2017 року

Навчання студентів у коледжі відрізняється  різноматністю форм і методів навчальної діяльності. Однією із таких форм є використання виробничих та наукових баз провідних інституцій України.

Так, другого березня студенти третього курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» відвідали Інститут розведення та генетики тварин ім. М.В.Зубця НААН України. Провідні фахівці інституту прочитали студентам лекції. Так, професор НААН С.Ю.Демчук прочитав студентам захоплюючу та пізнавальну лекцію «Організація відтворення великої рогатої худоби». Професор зупинився на проблемах відтворювальної здатності великої рогатої худоби та шляхи збільшення її запліднювальної здатності. Студенти з великою цікавістю переглянули відео-презентацію та долучились до обговорення світових досягнень в біотехнології, яку підготувала головний науковий співробітник, доктор с.-г. наук В.В.Дзіцюк. Студенти під час екскурсії лабораторіями відтворення тварин та біотехнології поглибили знання з питань зберігання сперми, розмороження та оцінки якості розмороженої сперми бугаїв та баранів. Особливо цікаво та дуже змістовно студентам було в лабораторії генної інженерії, де їх ознайомили з основами отримання, виділення та використання генного матеріалу тварин, риб та бджіл.

 В музеї студентів ознайомлено з матеріалами та музейними експонатами інституту.

Під глибоким враженням студенти групи Т-31 зупинились біля погруддя та віддали дань поваги нашому славному земляку, видатному вченому, умілому організатору, академіку УААН, доктору сільськогосподарських наук, професору, директору НААН України Михайлу Васильовичу Зубцю.

Н.Шаповал, викладач технологічних дисциплін

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook