У гуртожитку № 6 пройшов захід до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

5 травня 2017, 8:45

За підтримки адміністрації гуртожитку та деканату факультету ветеринарної медицини у четвер 04.09.2017 р. о 19:00 год. в читальному залі гуртожитка №6 був проведений захід до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також перегляд фільму «Ворог біля воріт»
Присутнім на заході розповіли про Другу світову війну, під час якої були здійснені найбільші в історії злочини проти людства, а також вперше і востаннє використана в бою атомна зброя. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 млн. солдат, загальні втрати військових та цивільного населення склали від 50 до 85 млн. осіб. Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3—4 млн. військових і підпільників, понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини. Матеріальні збитки становили 285 млрд. радянських рублів. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тис. мостів, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств.

Також присутні на заході змогли переглянути фільм «Ворог біля воріт», у якому побачили події 1942 ріку, розпал Сталінградської битви. Німецьке командування направляє на передову свого кращого стрільця, майора Кеніга, з особливим завданням. Цей досвідчений і терплячий професіонал — єдиний, хто може спробувати впоратися з російським «ангелом смерті» — невловимим снайпером Василем Зайцевим. Зайцев — легенда і ікона для захисників Сталінграда.

Кожен день він виносить смертний вирок десяткам загарбників, що потрапили в перехрестя його прицілу. Між двома унікальними снайперами починається смертельна сутичка, переможцем з якої буде призначено вийти лише одному.

 

Вихователь гуртожитка Т. Савчук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook