Сторінками історії…

4 травня 2017, 15:57

 Весна – надзвичайно приємна пора року для екскурсій, тому викладачі кафедри філософії активно заохочують студентів до культурних заходів. Так 10 квітня 2017 року студенти 1 курсу агробіологічного факультету відвідали «Національний музей історії України».

Знайомство з Києвом розпочалося з проїзду на Фунікулері.

 

Київський фунікулер — фунікулерна система, що з'єднує історичне Верхнє місто та Поділ у Києві. Проходить через круту Володимирську гірку з гарним видом на річку Дніпро, що надзвичайно сподобалося студентам.


Національний музей історії України – один із найвідвідуваніших у Києві. Тут працює понад 15 експозицій. Музейна експозиція в цілому являє собою процес розвитку суспільства на території України від глибокої давнини до наших днів. Серед експонатів – предмети побуту перших трипільських поселень, зброя і обладунок древніх половців, матеріали періоду Київської Русі, епохи радянської влади та періоду незалежності.

Особливо цінними вважаються археологічні та нумізматичні колекції музею. 

Не менш цікаві колекції холодної та вогнепальної зброї, етнографії, унікальні видання книг, вироби зі скла та порцеляни. 

На сьогодні фонди музею налічують понад 800 тис. унікальних пам'яток історії та культури. 

Студентів агробіологічного факультету особливо зацікавили,де і як жили предки сучасних українців, а також як вони обробляли землю, зводили будинки, воювали за свою землю. До речі в музеї представлена виставка, яка присвячена історичним подіям сучасної України.

... І ще один цікавий факт. Неподалік від будівлі Національного музею історії України знаходиться унікальна пам'ятка історії – залишки фундаменту Церкви Успіння Пресвятої Богородиці (Десятинної), яка була першою кам'яною церквою на Русі. Десятинна церква була споруджена в період 986–996 років. На її будівництво князь Володимир Великий виділив 1/10 своїх доходів – саме звідси й пішла назва церкви.

Прогулюючись андріївським узвозом студенти захоплено розглядали пам’ятник Проні Прокоповні та Голохвастову.


А також відвідали на Софійській площі Всеукраїнський фестиваль писанок, на якому свої авторські роботи представили майстри-художники з різних регіонів країни.

Ірина Матвієнко,
ст. викл. кафедри філософії


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook