Учасники студентської конференції обговорили перспективи і реалії розвитку соціально-педагогічної науки

27 квітня 2017, 12:05

27 квітня 2017 року кафедра соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті долучилася до Днів студентської науки проведенням одночасно двох заходів: участю у ІV Міжнародному фестивалі організаційної, економічної та практичної психології «Мудрість поколінь» на базі Київського національного торговельно-економічного університету за керівництвом завідувача кафедри, доктора педагогічних наук, професора Л. В. Вікторової (студенти-магістранти мали можливість взяти участь у практичних семінарах та майстер-класах) та організацією секційного обговорення у рамках науково-практичної студентської конференції - «Розвиток сучасної педагогічної науки: реалії і перспективи», де майбутні бакалаври соціальної педагогіки/соціальної роботи обговорювали актуальні питання соціально-педагогічної науки.

 

Участь у проведенні конференції брали студенти І-ІV курсів. Вони обговорювали: особливості соціально-педагогічної роботи з обдарованими дітьми (Аліна Скудна), прояви дитячої агресивності як соціально-педагогічної проблеми (Олександра Капітан), середовище дошкільника як фактор соціалізації (Марина Миколаєнко), особливості роботи соціального педагога з важковиховуваними дітьми у загальноосвітньому навчальному закладі (Оксана Свіщо); роль та місце соціального педагога у профорієнтаційній роботі (Оксана Неумита), формування здорового способу життя в учнів ЗОШ (Карина Заболотня) роль соціального педагога в соціально-педагогічній роботі з дітьми, які мають особливі потреби (Олена Євенок).

 

 

 

 

Доповідачі детально ознайомили учасників зі своїми науковими дослідженнями, реалізацією власних задумів, хронологією їх організації.

У процесі проведення конференції було акцентовано увагу на важливості проявів креативності та відданості у професійній діяльності майбутніми фахівцями соціальної сфери.

Значна увага була приділена важливості оволодіння комунікативними навичками для роботи з колегами та клієнтами.

Цей захід дозволив студентам відчути себе в ролі справжнього професіонала - соціального педагога/соціального працівника .

Організована кафедрою науково-практична конференція сприятиме глибшій співпраці між студентами різних курсів, реалізації спільних проектів, проведенні навчальних і виробничих практик, розвитку нових навичок, умінь та практичного досвіду, буде потужним поштовхом до їхнього професійного зростання

 

Оргкомітет конференції на високому рівні оцінив виступи всіх учасників та визначив переможців. 1-ше місце розділили Олександра Капітан та Аліна Скудна, 2-ге – Марина Миколаєнко та Оксана Свіщо, а 3-тє – Оксана Неумита, Карина Заболотня та Олена Євенок.

Найактивнішими слухачами, на думку організаторів, були: Гризунова Ганна, Мельник Юлія, Мірошниченко Євгенія та професор Кубіцький Сергій.

 

 

 

Обговорення студентських виступів на секційному засіданні були продовжені у тісному колі за чашкою кави.

 

 

 

Тамара Ковальчук,
кандидат педагогічних наук, доцент кафедри

соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook