Студенти разом із своїм куратором Євгенією Кривов'яз відвідали "Музей новин"

18 квітня 2017 року

Робота куратора академічної групи має за мету формування почуття патріотизму, прищеплення любові до професії майбутнього спеціаліста.
Вона включає: виховну роботу з патріотичного, морально-правового, трудового, художньо-естетичного, фізичного, екологічного, сімейно-родинного виховання, формування світогляду студента як гармонійно розвинутої, високоосвіченої, соціально-активної й національно-свідомої людини; спонукання студентів до активної протидії проявам аморальності, правопорушенням, бездуховності, антигромадській діяльності тощо.
Націленість на вирішення цих завдань вимагає серйозної підготовки і кропіткої праці.
Безумовно, робота куратора різнопланова: від контролю успішності до формування переконань та цінностей, виховання у студентів потреб опановувати та засвоювати знання з фаху, духовні й культурні надбання (загальнолюдські, національні, громадянські, родинні, особистісні). Щоб досягти успіху, виховний процес необхідно здійснювати при найактивнішій співпраці викладача-наставника і студентів. Особливо важливою ця співпраця є на першому році перебування студентів в університеті.
Ми вже ділилися планами виховної роботи серед студентів-землевпорядників та відображали кроки з їх реалізації. Але життя триває, ми відвідали новий об’єкт і хочемо поділитися враженнями.
23 березня 2017 року третя група 1 курсу скороченого терміну навчання факультету землевпорядкування разом з наставником, доцентом кафедри геодезії та картографії Кривов’яз Є.В., відвідали цікавий об’єкт - «Музей новин» телеканалу 1+1.
 
Цей музей гостинно відчиняв свої двері для всіх бажаючих з 2 по 26 березня 2017 року в м. Києві. Масштабний культурно-освітній проект «Музей новин» був приурочений до 20-річчя програми ТСН. Експозиція музею, яку представляли у головному виставковому просторі Києва — Мистецькому Арсеналі — розповідала про те, як створюються новини, як вони змінюють життя своїх героїв, були розкриті таємниці рейтингів та внутрішня кухня виробництва новин, презентувались унікальні експонати часів здобуття незалежності, а також було представлено 100 головних новин України.
Експозиція музею налічувала 10 залів з інтерактивними зонами, кожна з яких присвячена окремій темі.
У цьому Музеї вперше за 26 років незалежності України була можливість побачити легендарний восьмиметровий прапор, який народний депутат В'ячеслав Чорновіл і його соратники вперше внесли до зали Верховної Ради в День проголошення Незалежності України – 24 серпня 1991 року. З того дня найзнаменитіший жовто-блакитний стяг жодного разу не покидав стін парламенту.


 

Фото на пам’ять біля історичної реліквії 1991 року - прапора України, вперше внесеного народними депутатами на чолі з В’ячеславом Чорноволом до Верховної  Ради  з його почесною охороною
Також студенти могли визначити найважливіші, на їх думку, новини в історії України. В залах були представлені експонати, які присвячені таким історичним подіям, як перемога Руслани у конкурсі Євробачення від України з піснею «Wild Dances». Успіх співачки дозволив провести 50-е ювілейне змагання в Києві. Наша Джамала з піснею «1944» вдруге стає переможницею пісенного конкурсу Євробачення вже у 2016 році.
В музеї є дуже багато різних артефактів з українських революцій: Революції на граніті, Революції 2004 року(«Помаранчевої революції»), Революції гідності; тут зібрано чимало  експонатів із зони АТО.
 


Студенти біля експонатів, присвячених «Помаранчевій революції»
 

Спорядження військових операторів.


Серед інших експонатів, які відображали досягнення науки і техніки за роки незалежності України, у «Музеї новин» також можна було побачити турбіну найбільшого літака у світі – Ан-225 «Мрія». Знаковий експонат передає масштаб найбільшого вантажного літака у світі, на рахунку якого 240 світових рекордів.
Такі походи в музеї допомагають студентам впродовж навчання краще усвідомити свою приналежність до українського народу, пройнятися почуттями поваги до національної історії, культури, традицій, звичаїв.
 

Доцент кафедри геодезії та картографії
Євгенія Кривовʼяз

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook