Протипожежна безпека: в кампуcі провели навчання для мешканців гуртожитків

16 квітня 2017 року

     У нашому кампусі провели показові навчання з протипожежної безпеки. На території гуртожитку №10 зібралося близько сотні працівників гуртожитків та їх мешканців, де відпрацювали ситуацію імітованої пожежі.
      В навчаннях взяли участь начальник відділу пожежної безпеки Володимир Матросов, начальник штабу цивільного захисту Микола Марущак, начальник охорони праці  Володимир Голуб, провідний фахівець відділу пожежної безпеки Андрій Пасічник.

     По спецлінії 101 було здійснено повідомлення про те, що в гуртожитку пожежа, за яким прибули підрозділи пожежно-рятувальної служби Голосіївського РУГУДСНС України в м. Києві та протягом декількох годин проводили показові навчання нашим студентам. 

     При виявлені пожежі або її ознак (задимлення, запах горілого чи тління, підвищення температури в приміщенні тощо), потрібно: негайно повідомити про це за телефоном «101» у пожежну частину (слід чітко назвати адресу об’єкта, місце виникнення пожежі, що саме горить, а також своє прізвище); задіяти систему оповіщення людей про пожежу та розпочати евакуацію із будівлі в безпечне місце відповідно до плану евакуації, говорить заступник завідуючої гуртожитком №7 Віталій Кіцан.

      Заборонено використовувати пожежний інвентар та обладнання для потреб, не пов’язаних із пожежогасінням, наголосив фахівець відділу пожежної безпеки Андрій Пасічник. Кожен з охочих мав змогу загасити вогнище за допомогою засобів первинного пожежогасника ВП-5. 

      Навчання пожежно-технічного мінімуму є обов’язковими, головною метою яких є отримання персоналом відповідних знань з питань пожежної безпеки та навичок практичних дій на випадок виникнення пожежі, говорить директор студмістечка Сергій Стецюк.
      По закінченню навчання всіх було запрошено до читальної зали гуртожитку №10 для перегляду навчального фільму про дії населення при надзвичайних ситуаціях.

Валерія Сухецька,
фахівець студмістечка 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook