Виїзне практичне заняття «Інноваційні технології в козівництві»

13 квітня 2017 року

 


     З ініціативи кафедри менеджменту інноваційної діяльності ННІ післядипломної освіти 12 квітня 2017 р. магістри 1 року навчання спеціальності «Управління інноваційною діяльністю», до яких долучилися також студенти, аспіранти та викладачі факультетів ТВППТ, ветеринарної медицини та аграрного менеджменту, провели виїзне практичне заняття у фермерському господарстві «Тетяна 2011», яке розташоване за 100 км від Києва у мальовничому Згурівському районі. Підприємство молоде, створене у 2011 році. Але тваринництвом почало займатися у 2015-му. На підприємстві утримується 600 кіз альпійської та зааненської порід французької селекції. Господарство займає площу 2500 га землі, розвинену рослинницьку галузь, власне виробництво комбікормів та сироварню. 

     Фермерському господарству «Тетяна 2011» належить торгова марка Zinka, яка стала сучасним українським брендом якісного здорового харчування. Zinka – фермерське козине молоко та молочні продукти (сири, йогурти, сметана) виготовлені за французькою технологією та відповідають європейськими стандартами. Студенти продегустували та оцінили весь асортимент продукції ТМ Zinka.

     Керівник господарства Василь Цвик провів для студентів справжнє заняття на території козиного комплексу: показав студентам приміщення, де утримуються дорослі кози за різними технологіями – французькою та німецькою, детально пояснив особливості годівлі, отримання приплоду, догляду за козенятами різних вікових груп. Студентам показали бокси для новонароджених козенят та окремі приміщення, де відбувається штучне випоювання потомства. Випала навіть рідкісна можливість стати свідками окоту двох кіз.

     Про належне утримання тварин, збалансовану кормову базу в господарстві дбають молоді, але досвідчені фахівці своєї справи, котрі стажувалися у фермерських господарствах Франції. 
     Також магістри мали змогу побачити процес автоматизованого доїння кіз, що відбувається на високотехнологічному обладнанні відомої швейцарської фірми "DeLaval" з дотриманням світових стандартів якості виробництва молочної продукції.

  

     Студентам, як майбутнім фахівцям, було цікаво дізнатися про нові інноваційні технології в тваринництві, а саме в козівництві та переробці козиної продукції. Керівник господарства та фахівці, які обслуговують комплекс, дали кваліфіковані відповіді на численні запитання студентів. Крім того, оскільки в господарстві запроваджується розширене обслуговуюче програмне забезпечення, що поєднання всі виробничі, переробні та маркетингові процеси, отримано згоду на прийняття на проходження оплачуваної виробничої практики впродовж 3-х місяців для двох студентів зі спеціальностей «Управління інноваційною діяльністю» та «Зовнішньоекономічна діяльність», які виконують свої магістерські роботи на матеріалах господарства «Тетяна 2011»

Аліна Кучеренко, Олена Торбенко,
магістри 1 року навчання 

спеціальності «Управління інноваційною діяльністю»  

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook