Право на право: рівність прав не в тому, що всі ними користуються, а в тому, що вони всім надані

13 квітня 2017, 12:58

Суспільство, в якому панує право, й досі залишається недосяжним ідеалом. Але з плином часу все може змінитися…Уявіть собі, що Ви опинилися у казковій Країні Справедливості – країні, де всі щасливі. Неймовірно? Тоді дозвольте запросити Вас на науковий міждисциплінарний семінар «Права людини: філософський і правовий аспекти», який відбувся 29 березня 2017 року на факультеті аграрного менеджменту (керівники – к. філос. н., доцент кафедри філософії Тетяна Вікторівна Данилова і к. ю. н., доцент кафедри теорії та історії держави і права Олена Іванівна Логвиненко).

Учасників гостинно зустріли ведучі семінару, студентки 2 курсу факультету аграрного менеджменту, члени студентського наукового гуртка «Філософські проблеми міжособистісної та міжгрупової комунікації» (керівник Т.В. Данилова) Дарина Миргородська, Наталя Сухобок і Тетяна Сухобок.

Студенти виступили з яскравими доповідями: інтерпретації прав людини в ретроспективі та перспективі, права і свободи людини і сьогодення, парадокс прав людини, право на життя і здорове довкілля, право на клонування і право на добровільний вихід з гри під назвою життя. Жваве обговорення викликали доповіді, присвячені гендерній рівності, а також проблема, яка може виникнути вже у найближчому майбутньому – права штучного інтелекту. Учасники семінару зацікавлено слухали Владу Палій, Тетяну Горкун, Марину Слівінську, Анастасію Присяжнюк, Юлію Тарасову, Яну Капінос, Анастасію Талан, Ярослава Терлика, Андрія Мірзаханова, Олександру Вакуленко, Оксану Сараку, Вікторію Кошель, Альону Колесник, Ірину Шевчук, Крістіну Дорош, Юлію Якимчук, Вікторію Артемчук, Оксану Баглай.

До обговорення активно долучилися шановні гості семінару – д. філос. н., доцент кафедри філософії Світлана Володимирівна Сторожук, к. філос. н., доцент кафедри філософії Тарас Віталійович Горбатюк, асистент кафедри теорії та історії держави і права Олександра Андріївна Козачук, а також наші гостинні господарі – заступник декана факультету аграрного менеджменту Людмила Сергіївна Денисенко і секретар деканату Лариса Федорівна Карпенко.

,

Щиро дякуємо всім учасникам і організаторам і сподіваємося на плідну співпрацю у майбутньому!

Тарас Горбатюк, 
Світлана Сторожук, 
Тетяна Данилова
доценти кафедри філософії

 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook