СТУДЕНТКА ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ АПК ПРИЗЕР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ У ГАЛУЗІ «СТАНДАРТИЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ ТА МЕТРОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»

10 квітня 2017 року
м. Луцьк, Луцький національний технічний університет України

Відповідно до наказу № 1266 від 20.10.2016 р. Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2016/2017 н.р. навчальному році» Луцький національний технічний університет призначено базовим навчальним закладом для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення». 

30 березня 2017 року відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі «Стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення». 

Вперше студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» прийняли участь в конкурсі, було подано дві роботи. 

До ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських робіт була відібрана робота Дар’ї  Снєгірьової на тему «Розроблення СОУ «Вода питна фасована. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу» та обґрунтування стандартизованих показників» (науковий керівник – доцент  кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції  Юлія Слива). 

Слід зазначити, що в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу приймали участь студенти провідних вищих навчальних закладів України, а саме:

  • Вищий навчальний заклад «Одеська державна академія технічного регулювання та якості»;
  • Луцький національний технічний університет
  • Львівський національний аграрний університет;
  • Національний авіаційний університет;
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний ім.. Ігоря Сікорського»;
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  • Національний університет цивільного захисту України;
  • Одеський національний політехнічний університет;
  • Сумський державний університет;
  • Харківський національний автомобільно-дорожній університет;
  • Харківський національний університет радіоелектроніки;
  • Херсонський національний технічний університет.

Серед представлених вишів переважна більшість класичні технічні навчальні заклади, які мають добру історію та великий практичний досвід щодо розробок в царині метрології та вимірювальна техніка,     інформаційних вимірювальних систем та метрологічного забезпечення випробувань. В сфері стандартизації та сертифікації робота нашої студентки була унікальною.

Крім того, результати роботи у вигляді Стандарту організації затверджені Технічним комітетом зі стандартизації «Охорона навколишнього природного середовища» (ТК 82) та впроваджені для екологічної сертифікації в умовах Всеукраїнської громадської організації «Жива планета».

В результаті обговорень доповідей робіт галузевою конкурсною комісією та консультацій робота Дарії Снєгірьової була високо оцінена та був відзначений її високий науковий рівень та унікальність.

  

   

За результатами ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення» студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Дар’я Снєгірьова була нагороджена Дипломом ІІІ ступеня за зайняте 3 місце, а керівник доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Юлія Слива – Подякою за висококваліфіковану підготовку студента.

Владислав Сухенко

завідувач кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook