Профорієнтація кафедри комп’ютерних систем і мереж: Черкащина

6 квітня 2017 року

     Викладачі кафедри комп’ютерних систем і мереж факультету інформаційних технологій доценти Андрій Блозва і Дмитро Касаткін провели зустрічі зі старшокласниками Черкаської області, а саме навчально-виховного комплексу «Гімназія ім. В.Т. Сенатора» та Смілянського природничо-математичного ліцею з поглибленим вивченням окремих предметів гуманітарного профілю та математичних наук.

     У гімназії ім. В.Т. Сенатора з поглибленим вивченням окремих предметів наш університет добре знаний, оскільки багато випускників саме цієї школи навчалися і продовжують навчання в НУБіП України. Учорашні студенти нашого університету сьогодні вже успішні економісти, фінансисти, юристи.
     Тому довго представляти факультет і університет не було потреби – одразу перейшли до конкретних запитань. Учнів особливо цікавило навчання за державним замовленням, проходження виробничої практики за кордоном, можливість одночасно навчатися в зарубіжних університетах-партнерах. До речі, школярі активно займаються науковою роботою та поглиблено вивчають математику, інформатику та технології. Тому викладачі кафедри запропонували долучатись до заходів, що проходять в університеті та на факультеті інформаційних технологій: творчих конкурсів та студентських олімпіад, роботи на участі у студентських конференціях.

     Наступною адресою став Смілянський природничо-математичний ліцей – експериментальний майданчик всеукраїнського рівня. Учні та вчителі ліцею – активні учасники телекомунікаційних проектів, а саме програми обміну учнівської молоді між країнами Європи: Німеччина-Польша-Україна, програм Global Gatevay, INTEL «Шлях до успіху», e-Twinning, European Schools for a living planet, «Навчаймося разом». А 7 грудня 2004 року Смілянський природничо-математичний ліцей отримав статус Асоційованої школи ЮНЕСКО.

 

     Тож викладачі кафедри проінформували школярів про підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань із загальноосвітніх предметів, предметні олімпіади, які проводяться в університеті, про систему електронного навчання, мережеві, серверні та хмарні технології, академії Microsoft та Cisco, навчальні лабораторії 1С та Apple, які функціонують на факультеті. Зважаючи на гуманітарний та біологічний профілі навчальних закладів, більш докладно розповіли про спеціальності, за якими готують фахівців гуманітарно-педагогічний та агробіологічний факультети, а також факультет захисту рослин, біотехнологій і екології.

     На завершення випускників запросили на Дні відкритих дверей університету.

Тетяна Осипова,
доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook