Черкаська область багата на філологів та математиків: профорієнтація кафедри комп’ютерних систем і мереж

6 квітня 2017, 8:48
Виконуючи профорієнтаційну роботу щодо вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України викладачі кафедри комп’ютерних систем і мереж факультету інформаційних технологій доценти Андрій Блозва і Дмитро Касаткін провели зустрічі зі старшокласниками 11-х та 10-х класів Черкаської області, а саме навчально-виховний комплекс – «Гімназія ім. В.Т. Сенатора» (http://gumnasia.inf.ua). та Смілянський природничо--математичний ліцей з поглибленим вивченням окремих предметів гуманітарного профілю та математичних наук (http://liceum-smila.com.ua).

 
 

Гімназія ім. В.Т. Сенатора з поглибленим вивченням окремих предметів наш університет добре знаний, оскільки багато випускників саме цієї школи вчились і продовжують навчання в НУБіП України. Вчились в університетів і діти вчителів цієї школи, а сьогодні вони – успішні економісти, фінансисти, юристи. 

 Тому довго представляти факультет і університет не було потреби – одразу перейшли до конкретних запитань. Учнів особливо цікавили питання навчання за державним замовленням, проходження виробничої практики за кордоном, можливість одночасно навчатися в зарубіжних університетах-партнерах. Крім того, деякі учні школи активно займаються науковою роботою та поглиблено вивчають математику, інформатику та технології. Тому викладачі кафедри запропонували долучатись до заходів, що проходять в університеті та на факультеті інформаційних технологій:  творчих конкурсів та студентських олімпіад, роботи на участі у студентських конференціях.

 

 

Викладачі кафедри комп’ютерних систем і мереж запросили майбутніх випускників на Дні відкритих дверей університету.  

Дмитро Касаткін

 

Смілянський природничо-математичний ліцей – це експериментальний майданчик всеукраїнського рівня.
Учні та вчителі ліцею активні учасники телекомунікаційних проектів, а саме:
-                       програма обміну учнівської молоді між країнами Європи: Німеччина-Польша-Україна;
-                       програми Global Gatevay (Міжнародний освітній портал);
-                       програма INTEL «Шлях до успіху»;
-                       e-Twinning (партнерство в освіті);
-                       European Schools for a living planet (Школи Європи за живу планету);
-                       "Навчаймося разом" (Європейська освітня програма) 7 грудня 2004 року Смілянський природничо-математичний ліцей отримав статус Асоційованої школи ЮНЕСКО. Викладачі кафедри проінформували школярів про підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань із загальноосвітніх предметів, предметні олімпіади, які проводяться в університеті, про систему електронного навчання, мережеві, серверні та хмарні технології, академії Microsoftта Cisco, навчальні лабораторії 1С та Apple, які функціонують на факультеті ІТ. Зважаючи на гуманітарний та біологічний профілі навчальних закладів викладачі кафедри більш докладно розповіли про спеціальності яким готують гуманітарно-педагогічний факультет, та факультети захисту рослин, біотехнологій і екології та агробіологічний. 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook