Наукова та навчальна література, видана співробітниками кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

4 квітня 2017, 22:19

Науково-педагогічними працівниками кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф.Пересипкіна д.б.н., професором М.М.Кириком, к.б.н., доцентом М.Й.Піковським та почесним професором НУБіП України С.Азаікі підготовлено та видано монографію Болезни овощных культур и картофеля (російською мовою).

У монографії представлені матеріали, в основу яких покладені результати власних досліджень авторів і аналіз наукової літератури по хворобах овочевих культур і картоплі. Книга включає в себе інформацію про найбільш поширені та шкідливі, а також маловивчені захворювання капусти, томатів, перцю, баклажана, буряка столового, огірка, цибулі та часнику, моркви, щавлю, салату, гороху, квасолі, бобів, кукурудзи та картоплі. У виданні викладені діагностичні ознаки патологій овочевих культур, морфологічні, біологічні та екологічні особливості їх збудників. Також акцентовано увагу на основні захисні заходи.

Книга розрахована на науковців, фітопатологів, спеціалістів із захисту рослин, студентів навчальних закладів аграрного спрямування.

Авторським колективом у складі д.б.н., професора М.М.Кирика, к.б.н., доцента М.Й.Піковського та к.с.-г.н., старшого наукового співробітника Т.В. Дудченко підготовлено та видано навчальний посібник Хвороби кореневої системи сільськогосподарських культур.

У виданні наведено інформацію про хвороби кореневої системи сільськогосподарських культур. Зокрема акцентовано увагу на роль ґрунтових мікроміцетів у виникненні патологій, проаналізовано видовий склад збудників їх морфологічні та  еколого-біологічні особливості, а також  фактори, що впливають на хвороби коренів рослин. Викладено сучасні підходи щодо контролю патологій кореневої системи сільськогосподарських культур із використанням агротехнічних заходів, імунологічного, біологічного та хімічного методів.

Навчальний посібник розрахований для вивчення дисципліни Патологічний процес кореневої системи рослин студентами магістратури зі спеціальності «Захист рослин».

 


Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Л. Ющенко

Доцент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

М. Піковський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook