Інфекційна патологія лісового біорізноманіття в екосистемах України – у полі зору науковців університету

4 квітня 2017 року

     31 березня на базі кафедри біології лісу та мисливствознавства ННІ лісового і садово-паркового господарства спільно із Інститутом агроекології і природокористування НААН відбувся науково-практичний семінар «Інфекційна патологія лісового біорізноманіття в екосистемах України».

     В ході семінару відбувався обмін інформацією та презентація досягнень учасників у сфері інфекційної патології біологічного різноманіття в екосистемах України. 
     Серед найпомітніших постатей семінару слід відмітити українського вченого-вірусолога, еколога, біотехнолога, доктора біологічних наук, професора, академіка НААНУ Анатолія Бойка, який зосередив увагу аудиторії на патологічних процесах у лісових екосистемах, які викликаються вірусами. 

     Про роль і місце бактеріозів у загальній патології лісів України розповів академік Лісівничої академії наук України, професор кафедри біології лісу та мисливствознавства НУБіП України Анатолій Гойчук.

     Видовий склад, еколого-біологічні особливості та шкодочинність фітопаразитичних нематод лісових об'єктів були розкриті у доповідях доцента кафедри аграрних технологій та лісового господарства Чернігівського національного технологічного університету Олександра Корми та старшого наукового співробітника лабораторії нематології Інституту захисту рослин НААН Катерини Нікишичевої.
     Завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики НУБіП України Ольга Бойко презентувала інформацію щодо особливостей патологічних процесів у грибів базидіоміцетів лісових екосистем.
     Доцент кафедри експлуатації лісових ресурсів Житомирського національного агроекологічного університету Олена Андреєва зосередила увагу на біотичних чинниках погіршення стану соснових лісів Житомирського Полісся.
     Надзвичайно цікава доповідь про радіаційне навантаження на лісові екосистеми Полісся України була представлена старшим науковим співробітником Інституту агроекології і природокористування НААН Миколою Кучмою.

     Актуальність та своєчасність проведення даного науково-практичного-семінару не викликає сумніві, адже варто відмітити, що кожна доповідь супроводжувалась низкою запитань та наукових дискусій. А крім заявлених учасників, у заході взяли участь представники Херсонського державного аграрного університету, Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького, ДСЛП «Київлісозахист» та ін. 


Кульбанська І.М.,
асистент
Пузріна Н.В.,
завідувач кафедри
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook