Співпраця науки, освіти і бізнесу на міжнародному рівні

29 березня 2017 року

     Маючи тісні історичні зв’язки й дедалі ближчі відносини між ЄС та Україною, а також бажання посилити й розширити ці відносини в амбітний та інновативний спосіб, намагання гармонізувати принципи викладання в університетах ЄС та України і популяризувати послуги управлінського консультування, науково-педагогічні працівники НУБіП України намагаються перевести це в практичну площину.
     Так, 24 березня 2017 року між Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Нідерландською компанією «Diamond FMS B.V.» і ПАТ «Комбінат «Тепличний» була досягнута домовленість про співпрацю, за участю президента Асоціації «Теплиці України» Чернишенка Є.В., доцента кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка Решетюка В.М. та власника компанії «Diamond FMS B.V.» Нарда Елсмана (Nard Elsman).
     Проект передбачає поглиблення професійних компетентностей викладачів та студентів, шляхом вивчення та прикладного використання спеціалізованого програмного забезпечення для стратегічного прогнозування та фінансового менеджменту, шляхом включення в навчальний процес теоретичних та практичних занять, які проводяться з використанням програм Diamond FMS.
     Проект передбачає підготовку студентів та викладачів з квітня по травень 2017 року та проходження практики на підприємстві ПАТ «Комбінат «Тепличний» з вересня по грудень 2017 року з метою дослідження та оптимізації процесів засобами програмних забезпечень Diamond FMS. Участь у проекті братимуть студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, факультетів інформаційних технологій і захисту рослин, біотехнологій та екології.


     Координатором/керівником проекту від Університету став доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка - Решетюк Володимир Михайлович, а від Diamond FMS B.V. – Офіційний Партнер Diamond FMS в Україні Анастасія Ружина.
     Програми для стратегічного прогнозування та фінансового менеджменту будуть в наступному використовуватися при викладанні предметів «Комп’ютерно-моделюючі системи керування в АПК», «Автоматизований облік енергетичних і матеріальних ресурсів», «Основи системного аналізу», «Автоматизоване управління біотехнологічним виробництвом», «Програмно-апаратне забезпечення систем керування в енергетиці», «Інтелектуальні системи».
Учасники проекту отримають офіційний сертифікат та матимуть право використовувати Diamond FMS в освітніх програмах Університету та поза нею, проводити майстер-класи в рамках проекту Diamond FMS Academy та приймати участь в комерційних проектах Diamond FMS B.V.

 

Олексій Опришко, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook