Cтаростат в енергетиків: від аналізу відвідуваності студентами занять – до патріотичного виховання

29 березня 2017 року

     Перша половина семестру, на жаль, супроводжується зниженням відвідування занять студентами і цій проблемі, перш за все, була присвячена зустріч керівництва ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, завідувачів кафедр і старост академічних груп.

     Студенти пов’язують погіршення відвідування занять із зростанням вартості життя і роботою студентів на виробництві. Однак за результатами опитування студентів інституту (близько 300 осіб) зафіксовано майже 20% причин пропусків іншого характеру: поїздки додому, пропуски перших пар, планування рішень власних задач під час навчального процесу та ін. 
     Для посилення контролю відвідування занять вводиться щоденний аналіз пропусків занять студентами старостами і наставниками груп, завідувачами кафедр і працівникам директорату.

     Потому відбулася зустріч із легендарним випускником інституту 2014 року, учасником бойових дій в АТО, командиром десантної роти Ставніченком Ярославом Володимировичем. Розмова вийшла дуже щирою і надзвичайно цікавою. З розповіді Ярослава – він з сільської місцевості, спочатку навчався в Немішаївському агроколеджі, а з третього курсу – в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, був призваний до лав ЗСУ. З часом його призначили командиром роти. Будучи у 25-річному віці командиром 90 бійців, віком від 21 до 56 років, він, як і годиться, мав повний авторитет, вирішував складні бойові задачі, аби не допустити загибелі воїнів. За рік на передовій, за словами гостя, ми не втратили жодного бійця, але, на жаль, не обійшлося без поранень, в тому числі і самого командира. Студенти і викладачі висловили щиру вдячність Ставніченку Ярославу та всім учасникам АТО за їхній щоденний подвиг. 

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook