Всебічний розвиток особистості: студенти факультету землевпорядкування відвідали художню виставку

26 березня 2017 року

     22 березня 2017 року ми зі студентами третього курсу факультету землевпорядкування разом та заступником декана Наталією Мединською відвідали міжнародний центр сучасного мистецтва Pinchuk Art Centre, де проходить виставка робіт номінантів міжнародної премії Future Generation Art Prize 2017. 
     Тут експонуються роботи створені з використанням різних медіа та форматів, зокрема, скульптури, інтерактивні інсталяції, перформанси, відео, проекти, засновані на текстах та звуці. Роботи присвяченірізним темам – естетика, традиції, еміграція, права жінок та іншим проблемам суспільного життя.

     Особливо велике враження справила робота володарки спеціальної премії Future Generation Art Prize 2017 Фібі Босвел з Кенії. Це анімований коридор малюнків, що відображають жіночі постаті. Жінки з усього світу розповідають і навіть кричать про свої проблеми і права. Ця емоційно потужна інсталяція має назву Mutumia.

 

    Не обійшлося і без теми політичної кризи, влади та громадянського спротиву. Так, художниця з Туреччини Аслі Чавушоглу присвятила свою роботу знеціненню інформації, оскільки люди змушені читати лише ті відомості, що проходять цензуру. Робота являє собою наклад газет, які складаються з нібито пророцтв віщунів – єдиних “авторів”, чиї слова не підлягають цензурі в її країні. Їхніми вустами вона озвучує позиції різних політичних сил, яким не пробитися до справжніх медіа.
     Саша Пирогова з Росії представила двоканальну відео- та звукову інсталяцію, 5 учасників-перформерів якої творять жести, рухи та звуки за допомогою мікрофона – символу публічного мовлення, здатності бути почутим та, водночас, маніпулятивної влади, що її надає медіа.

     Студентам виставка дуже сподобалася. Вважаю, такі походи дуже потрібними, адже вони розширюють кругозір та збагачують духовний світ. Тим більше, що експозиції були дуже різноманітними і кожен побачив для себе щось нове та дізнався цікаві факти про молодих художників.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook