На факультеті конструювання та дизайну розпочали роботу курси з робототехніки і мехатроніки для школярів

23 березня 2017 року

     21 березня 2017 року на факультеті конструювання та дизайну пройшло перше заняття з робототехніки і мехатроніки для школярів. Головна мета – розвинути у талановитих дітей вміння та навички розробки пристроїв на базі сучасних мікроконтролерних систем (наприклад маніпуляторів, балансувальних роботів, роботів-трекерів, безпілотних апаратів, систем збору, обробки і передачі даних, систем керування електроприводами та іншим обладнанням). Крім того, такі курси стануть цікавою та ефективною формою профорієнтації.

     Навчання тут проходиме на безкоштовній основі, а вестимуть заняття асистент кафедри конструювання машин і обладнання Олександр Шевчук, який має багаторічний досвід розробки робототехнічних систем, та майстер виробничого навчання Віктор Крушельницький.
     На перше заняття організатори запросили і батьків, аби вони на власні очі побачили де і чому зможуть навчитися їхні діти.
     Це чудово, коли діти мають бажання здобувати сучасні знання з робототехніки та розвивати вміння щодо проектування і програмування роботів, зазначив декан факультету конструювання та дизайну Зиновій Ружило. Він також висловив сподівання, що вже зовсім сьогоднішні гуртківці прийдуть в ці аудиторії вже в новій якості – як студенти.

     Для початку ж дітей ознайомили із обладнанням, яке буде використовуватись під час занять. А це сучасні електронні компоненти (датчики, крокові електродвигуни, мікропроцесори із обв’язкою тощо), мікрокомп’ютери Raspberry Pi з відповідним програмним забезпеченням, 3-D принтер. Більшість з них придбав Олександр Шевчук, а частину – громадська організація „Інститут суспільного розвитку” української діаспори США (http://sdinstitute.weebly.com/). Тож учасники та організатори курсів висловлюють подяку цій організації і особисто її президенту Михайлу Казаренку.

 

      Хочеться вірити, що такі курси допоможуть дітям у виборі майбутньої професії та розвинуть у них творче технічне мислення.

Юрій Ромасевич 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook