Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів опановують фахові вміння на базі науково-дослідних господарств університету

22 березня 2017 року

     Практичне використання наукових знань є однією із головних умов підготовки висококваліфікованого спеціаліста галузі тваринництва. Саме тому з метою поглиблення співпраці та опанування практичних навичок, фахівці факультету тваринництва та водних біоресурсів спільно з нашими студентами здійснюють різноманітні дослідження у науково-дослідних господарствах університету як під час проведення лабораторно-практичних занять, так і у вільний час.
     Зокрема, лабораторно-практичні заняття для студентів 1 курсу скороченого терміну навчання напряму підготовки «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» під керівництвом доцента кафедри біології тварин Володимира Афанасенка частково проходять у відокремленому підрозділі НУБіП України «Агрономічна дослідна станція». Нещодавно на кафедру придбано сучасні прилади «Екомілк» та «Екомілк-скан» з автоматизованим визначенням вмісту в молоці жиру, білку, кількості соматичних клітин та інших показників якості молока. Зокрема, на останньому виїзному лабораторному занятті студенти здійснили оцінку корів двох технологічних груп під час ранкового, обіднього та вечірнього контрольного доїнь.

     У ході проведення досліджень було виявлено корів, які дають молоко дуже високої якості, що придатне для дитячого харчування та експорту навіть у країни ЄС, а також декілька тварин із субклінічним маститом. Як зазначають самі студенти, що подібні заходи стимулюють їх до поглиблення своїх знань і участі у науковій роботі гуртків факультету. 

     Фахівцями господарства оцінено належним чином виконану роботу та розроблені пропозиції з нового менеджменту дійного стада, застосування яких дозволить реалізовувати молоко вищої якості за більшими цінами. В свою чергу, працівники господарства, запропонували колективу кафедри біології тварин та факультету тваринництва та водних біоресурсів подальше поглиблення плідної співпраці з залученням студентів-ентузіастів, які прагнуть набути професійних знань та навичок для майбутньої успішної виробничої чи наукової діяльності.


М. Сахацький, 
завідувач кафедри біології тварин 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook