ПІЗНАЄМО ПРИРОДУ РАЗОМ

21 березня 2017 року
Київ, вул. Рогнединська, 3 Київ, Ukraina

Днями студенти третього курсу першої групи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом з своїм наставником доцентом кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимиром Василівим відвідали Київський міський будинок природи, який є міським центром екологічного виховання киян.

На базі Будинку природи проходять виставки живопису, флористики, фіалок, кактусів, співочих птахів, орхідей. Зокрема студенти відвідали виставку акваріумних риб та рослин.

На фото: унікальний 6-тонний акваріум, в якому одночасно демонструється
колекція з більш ніж 100 видів тропічних водних рослин

Візитівкою виставки є унікальний 6-тонний акваріум, який демонструє одночасно колекцію з понад 100 видів тропічних водних рослин, зібраних у єдину композицію за голландським стилем. Це найбільший рослинний акваріум в Україні і перший у Європі. Його незвична ввігнута форма дає можливість краще роздивитись експозицію акваріуму.

 

Інші акваріуми виставки демонструють різновиди  водної флори, котрі гармонійно співіснують з спеціально підібраними видами риб.

Мешканці акваріумів це золоті рибки, поліптеруси, піранії та ін. Від екскурсовода студенти дізнались багато цікавого про цих риб. Зокрема золоті рибки – як декоративна форма золотого карася були виведені 1500 років тому у Китаї. Спочатку це були рибки тільки для ставків імператорів, потім вони стали розводитись в ставках іншої знаті. Тому Золоті рибки вважаються символом достатку.

  

На фото: незвичайна краса і велика кількість різновидів золотої рибки забезпечили їй популярність і симпатії багатомільйонної армії любителів акваріумів

А наприклад, в сімействі піраній, хижих піраній біля 40%. Решта досить миролюбні і харчуються водною рослинністю. Спровокувати хижаків на напад може запах крові. Хижі піранії особливо небезпечні у період нересту, коли риби охороняють свою ікру.

На фото: піраньї (Piranha) — риба родини харацинових. Переважно хижі риби, які живуть у прісних водах Південної Америки. Назва риби походить від коренів двох слів мови гуарані: піра — «риба» і аніа — «зуб», «диявол».

На фото: поліптерус сенегальський (Polypterus senegalus) виглядає як виходець з доісторичного періоду, і хоча його часто плутають з вуграми, це зовсім інший вид

Загалом в експозиції виставки представлено більш ніж 60 видів риб та 120 видів живих водних рослин. Незмінними доповненнями виставки є ігуана Маша та шиншила Анфіса.

  

На фото: ігуана Маша і шиншила Анфіса, улюблениці терраріуму 
Київського міського Будинку природи

Студенти висловили захоплення від проведеної екскурсії, я була для них надзвичайно пізнавальною.

Володимир Василів
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook