Майбутні перекладачі зустрілись із представником посольства Німеччини

18 березня 2017 року

 У рамках проголошеної Президентом України Петром Порошенком програми «Рік німецької мови в Україні» на гуманітарно-педагогічному факультеті організовано зустріч студентів-філологів з представником Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні пані Зільке Гуррас-Кованчі. У підготовці і проведенні цього заходу брали участь декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, завідувач кафедри іноземної філології і перекладу професор Світлана Амеліна і доценти цієї ж кафедри.

 
Провідною темою зустрічі було життя молоді в обох країнах. Студенти ставили запитання пані Зільке Гуррас-Кованчі про життя німецької молоді, сімейні традиції, освіту, дозвілля молодих людей в Німеччині. Розмова відбувалася німецькою мовою, а в ролі перекладача спробувала свої здібності студентка першого курсу Олена Ковальчук. Варто зазначити, що справилась вона з нею бездоганно. У свою чергу представниця посольства Німеччини запитувала про вибір українською молоддю професії, вплив батьків на це рішення, інтереси студентів.
 
 
 
 
 
 
Студенти також організували культурну програму: розповідали вірші німецьких поетів, представили власні переклади німецької поезії, співали німецькі пісні. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зустріч відбулася в дружній, затишній атмосфері. Пані Зільке Гуррас-Кованчі скуштувала український коровай, який за українською традицією подали на українському рушнику. Вона подарувала кафедрі десятки примірників німецькомовної літератури, проспекти, інформаційні флаєри про ФРН, які поповнять кафедральну бібліотеку  і будуть використані у навчальному процесі. Гостя відзначила хороший рівень володіння майбутніми перекладачами німецькою  мовою і висловила бажання зустрітися з нашими студентами ще раз.
 
 
Такі зустрічі збагачують та виводять на новий рівень стосунки студентів з представниками тих країн, чию мову вивчають на факультеті. Студенти отримують змогу вдосконалити свої професійні навички, набути нових знань, розширити світогляд, а також зміцнюють дружні німецько-українські стосунки на  шляху до Асоціації «Україна – Європейський Союз».
 
Наталія Білоус,
 доцент кафедри іноземної філології і перекладу
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook