Автоматники поглиблюють свої знання у тепличних технологіях

16 березня 2017 року

     13 березня поточного року відбулися виїзні заняття студентів 4-го курсу навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України на ПАТ «Комбінат «Тепличний». Досвід проведення таких занять при підготовці бакалаврів, сприяє реалізації в подальшому дуальної системи навчання.
     Заняття із предмету «Основи наукових досліджень» проводив доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Володимир Решетюк. Зі сторони господарів підприємства у заняттях приймали участь Є.В. Чернишенко, Ю.Г. Шурига і К.М. Гончар.

     Студенти ознайомилися із сучасними технологіями вирощування помідорів, огірків, салату і редиски. Причому підходи до кожної із культур були із застосуванням системного аналізу: розпочиналося із технологічних вимог до процесу вирощування, сучасних способів вирощування, засобів механізації і автоматизації, а закінчувалося звичайно - дегустацією продукції!

     Дискусія після занять продовжилася за смачним обідом у їдальні підприємства, а дехто іще й зумів показати свою вправність на новеньких Тойотах, які придбало господарство для сортувального цеху…

     Семен Зеленський «… ми з батьком будуємо власну теплицю. Він доручив мені детально ознайомитися із технологіями і виробниками продукції. Я у нього буду науковим консультантом…»
     Катерина Титоренко «… скажу мамі, що тепличні огірки і редиска – найсмачніші…»
     Артур Соболєв «…мене зацікавив тепличний бізнес. Технології надзвичайно інтелектуальні. По закінченню відкрию власний бізнес…».
Від усього студентського і науково-педагогічного колективу інституту, хотілося б подякувати весь колектив ПАТ «Комбінат «Тепличний» і його мудрого керівника, Героя України, голову правління Володимира Ілліча Чернишенка.

Олексій Опришко, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook