СТАЖУВАННЯ НА ФРАНЦУЗЬКІЙ СИРОВАРНІ

14 березня 2017 року

 В середині січня 2017 року, доцент кафедри Кірейцева Олена пройшла двохнедільне стажування на сироварні міста Меля, Франція. Сироварня переробляє на сир до 1200 літрів козиного молока в день. На сироварні працює 7 робітників разом з власницею, яка приймає активну участь у процесі виробництва.

ЇЇ господиня Елен Серван - майстер виробництва сиру, сироварня де Гор, місто Мель, регіон Пуату Шарант. Займається виробництвом сиру з козячого молока протягом 38 років, починаючи з 1978 року з власного молока. З 1992 р. почала працювати з молоком трьох різних виробників. Виробництво сиру (вручну) з сирого молока, без ГМО, з молока від стада на випасі.
Молоко закупляється у трьох фермерів, один з яких має екологічне виробництво (біо молоко). Виробництво сиру – складний творчий процес, який починається в 6 годин ранку і може не закінчуватись до пізнього вечора. Так як господиня сироварні працює із сирим молоком, кожний день роботи на сироварні є непередбачуваним. Як каже Елен, виробництво сиру – це як гонка корисних бактерій, які повинні перегнати (перемогти) погані. Перемагають корисні бактерії, знаючи те, що погані також присутні.

Доцент Олена Кірейцева отримала безцінний досвід сироваріння французького м’якого сиру із козиного молока, а також вивчила декілька унікальних секретів від господині сироварні Де Гор.

Сокол Л.М., к.е.н., асистент кафедри глобальної економіки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook