Профорієнтаційна робота: продовжуємо знайомити з економічним факультетом

13 березня 2017 року

     Колектив економічного факультету у складі ст. викладача кафедри статистики та економічного аналізу Михайла Гузя  та заступника декана Анатолія Шиша на чолі з деканом економічного факультету Анатолієм Дібровою провели інформаційну роботу серед учнів Сосницької гімназії ім. О.П. Довженка та студентів Сосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку.

     По прибуттю представників економічного факультету гостинно зустрів випускник нашого університету, директор Сосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку Лисенко Юрій Васильович, який розповів, що їх навчальний заклад готує молодших спеціалістів таких спеціальностей, як «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Економіка підприємства», які потенційно можуть продовжити навчання за скороченою програмою за обраним фахом. Їх випускники зорієнтовані на вищі навчальні заклади м. Чернігова та м. Київ, одним з найпріоритетніших серед яких є НУБіП України.

     Майбутні випускники проглянули інформаційний ролик та отримали вичерпну інформацію з презентації та детальної розповіді декана Анатолія Дмитровича про переваги навчання в університеті, його сучасну матеріально-технічну базу, роль молоді у наукових, спортивних та культурно-масових заходах факультету та університету.

 

     Декан Анатолій Діброва  обґрунтував переваги дипломів ОС «Бакалавр» та «Магістр» економічних спеціальностей в НУБІП України порівняно з дипломами інших вишів, розповів про унікальні можливості паралельного практичного та освітнього навчання в Європейських вищих навчальних закладах, з якими університет тісно співпрацює, та широкі перспективи працевлаштування, які відкриваються перед випускниками після отримання нашого диплому.

 

     Крім того, декан Анатолій Дмитрович також зустрівся з учнями Сосницької гімназії ім. О.П. Довженка, яким розповів про умови цьогорічної вступної кампанії як в Україні, так і в університеті зокрема, мінімальний середній бал по ЗНО, необхідний для вступу на державне замовлення, про суттєвість, наслідки та приховані небезпеки вибору пріоритету вищого навчального закладу, залишив адреси приймальної комісії у соціальних мережах. Такий підхід отримав схвальні відгуки від присутніх вчителів.

 

     Під час зустрічі з учнями та студентами декан економічного факультету Анатолій Діброва попросив їх зробити свій вибір щодо вищого навчального закладу не за віртуальними рекламними банерами в інтернеті, а особисто завітати до таких закладів, в т.ч. і до нашого факультету, та зробити свій вибір за покликом серця.
     Під час особистого спілкування директор коледжу Юрій Лисенко  висловив занепокоєння щодо скорочення кількості випускників шкіл у сільській місцевості та посилення конкуренції з боку приватних вищих навчальних закладів Польщі, які також паралельно ведуть профорієнтаційну роботу на території України.
 

 

Віталій Нагорний,
заступник декана економіного факультету
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook