Відкрита лекція доцента Пасічник Н. А.

3 березня 2017 року

     2 березня в аудиторії 36 2-го навчального корпусу відбулася відкрита лекція доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Пасічник Наталії Анатоліївни з дисципліни «Біохімія рослин» для студентів 4 курсу, 6 і 7 груп, агробіологічного факультету. Тема лекції «Вуглеводи в рослинних організмах». На лекції були присутні викладачі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії.

      Студенти були ознайомлені з основними групами вуглеводів рослинних організмів, їх класифікаціями, будовою і властивостямими. Особливу увагу лектор приділила значенню вуглеводів для формування врожаю і показників якості товарної частини культур. Саме вуглевод, як було підкреслено на початку лекції, є першим акумулятором енергії сонця й початком енергетичного та трофічного ланцюгів у природі. Синтез і перетворення вуглеводів визначають формування рослини, і отримання врожаю сільськогосподарських культур є результатом цих біохімічних процесів. І зрозуміти живлення рослин, управляти формуванням врожаю неможливо без розуміння біохімічної природи рослини.

      Лекція супроводжувалася насиченою презентацією й наглядовим матеріалом. Поряд із навчальним матеріалом були згадані вчені, які відкрили й описали властивості різних вуглеводів. Було відмічено, що весь матеріал лекції, з допоміжною науковою інформацією й відеоматеріалами, розміщений на навчальній платформі університету, Elearn, що дозволяє студенту ознайомитися з темою більш широко, подивитися цікаві навчально-наукові відеоматеріали.

  

     Студентів зацікавили питання розподілу, перетворень простих і складних вуглеводів у рослині, прояв їх функціональних особливостей. Дехто відверто зізнався, що до лекції не задумувався про таку різноманітність цих біохімічних сполук і про їх важливе значення не лише для рослини.
Лекція знайшла багато позитивних відгуків і слів вдячності від студентів, була позитивно оцінена присутніми викладачами.

Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції

рослинництва ім. О.І. Душечкіна Бикін А.В.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook