В університеті відкриється стартап-школа

5 березня 2017 року

          За ініціативи Наукового парку НУБіП «Стале природокористування та якість життя» відбулась зустріч-дискусія «Стартап – це процес, який ідею перетворює на успішний бізнес». Її учасниками стали директори науково-дослідних інститутів, завідувачі кафедр, очільники науково-дослідної частини Володимиром Отченашко і відділу патентної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Тетяна Герасимова, студенти та підприємці. Ментором заходу виступив успішний підприємець, досвідчений бізнес-тренер, керуючий партнер першої в Україні інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ігор Пеєр.

            Потреба у проведені такої зустрічі викликана сучасними тенденціями в якості освіти та зацікавленням бізнесу у новітніх розробках, технологіях та висококваліфікованих спеціалістах, які продукують університети задля розвитку економіки країни.

           Зустріч була корисною як для студентів – майбутніх стартаперів, так і для вчених – основних генераторів ідей і власників нових технологій. Розглядалися питання, яке місце у високотехнологічному світі займають нові ідеї початківців-стартаперів, а яке – вже готові розробки у вигляді патентів, прототипів та готових технологічних рішень. Ігор Пеєр запевнив: для бізнес-структур всі рішення є цікавими і потрібними. Він виділив основні позиції: потрібно виходити на ринки, вивчати потреби інвесторів, пропонувати продукт, без остраху вдосконалювати його, щоб залишитися конкурентоспроможним, клонувати та продавати технології з виробництва продукту, а не сам продукт, оскільки такий шлях передбачає отримання більшої ефективності.

 

            За підсумками зустрічі було вирішено відкрити стартап-школу в нашому університеті. Маючи значний досвід в організації подібних структур, Ігор Пеєр пообіцяв підтримку та свою готовність допомогти у цій корисній справі нашим організаторам. Він відзначив, що студенти НУБіП – цікаві та перспективні стартапери-бізнесмени, а у наших вчених є багато потужних розробок, які варто запропонувати спраглим до інноватик виробничникам та підприємцям.                            

Віктор Теслюк,
директор Наукового парку

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook