Молочний конгрес - головна подія року в галузі молочного скотарства

3 березня 2017 року

Викладачі кафедри та студенти ОС магістр, що навчаються за спеціальністю «Ветеринарна санітарія, гігієна та ветсанекспертиза», стали учасниками Х Ювілейного міжнародного молочного конгресу, що відбувся 2-3 березня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Цього року подія має назву «Молочний кіборг» або як вижити молочній галузі в часи глибокої депресії?».


У заході брали участь понад 2000 учасників із 30 країн світу. Серед них власники господарств, менеджери та спеціалісти провідних аграрних підприємств, представники влади, галузевих об’єднань, міжнародних організацій, навчальних, наукових та фінансових установ.
Задля відвідувачів конгресу паралельно працювало 4 секції, на яких розглядалися актуальні теми молочного скотарства, зокрема: стратегії молочного бізнесу і законодавства (економічні аспекти господарювання, прогноз розвитку українського ринку молока та молокопродуктів в контексті світових тенденцій); технології виробництва молока (збільшення обсягу молока екстра класу, підвищення надоїв, поліпшення якості кормів, балансування раціонів); ветеринарії (сучасні небезпечні хвороби і карти їх спалахів, що має знати і вміти сучасний ветеринарний лікар, моніторинг стада на інфекційні та неінфекційні патології); «Виклики, стратегії та інновації у молокопереробному бізнесі - 2017» (обговорювалися найбільш актуальні питання молокопереробного бізнесу від споживчих вподобань та ефективних каналів збуту в Україні й світі до ефективного експорту в країни ЄС та Африки, інновації та якість молочної продукції, методи боротьби з фальсифікацією сировини, можливі зміни вимог у сфері контролю якості продукції у 2017 році).


Теми висвітлювали українські та іноземні спікери: Володимир Лапа, Андрій Дикун, Олександр Бакуменко, Михайло Соколов, Андрій Ярмак, Віталій Башинський, Олена Жупинас, Ельман Оруджов, Йоган Хойслер, Ісраель Пасваль, Стефано Вандоні, Хайнц Пьотінгер, Юрген Кьоніг.
Десятий рік поспіль конгрес бере на себе роль платформи, де відбувається обмін інформацією та баченнями, генеруються нові ідеї розвитку вітчизняного молочного сектору і не тільки.

М. Галабурда
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook