BookCrossing: читай та розвивайся

3 березня 2017 року

     В університеті стартував проект «Книжкова полиця». Його організатори – профком студентів і аспірантів НУБіП і наукова бібліотека – мали на меті популяризувати серед молоді читання у час новітніх технологій. Протягом останнього тижня зими у гуртожитках студмістечка працювали приймальні пункти, куди кожен бажаючий міг принести книги, якими хотів би поділитися з іншими.

     А вже 1 березня у 4-му корпусі в читальній залі наукової бібліотеки активісти встановили першу поличку для BookCrossing. На ній знайшли своє місце книги найрізноманітнішої тематики – від детективів Акуніна і збірок кулінарних рецептів до «Історії та сучасності Національного університету біоресурсів і природокористування України», яка побачила світ 2015 року. Всі бажаючі безкоштовно зможуть взяти почитати книгу за вподобанням, а натомість залишити якусь свою.

     Ми поспілкувалися з координатором проекту першокурсницею факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Діаною Кулик стосовно ідеї проекту та її реалізації.


– Діано, то звідки ж така ідея – організувати в нашому університеті BookCrossing?
     – Цей громадський рух популярний у всьому світі. Хотілося б, щоб і в нашому університеті студенти користувалися не лише гаджетами та постійно спілкувались у соціальних мережах, а й брали до рук справжні книжки. Бо то зовсім інше відчуття, коли читаєш надруковану на папері книгу, а не дивишся на монітор планшета. Наш девіз: поділіться книгою з друзями – залиште свою книгу на полиці!


– Скільки таких поличок плануєте встановити?
     – Сьогодні ми встановили першу із шести, які згодом розташуються у читальних залах бібліотек навчальних корпусів №№ 1, 6, 10, 11, 12. Спочатку ми хотіли встановити їх прямо у вестибюлях, але, поспілкувавшись із працівниками бібліотеки, вирішили скористатися їхньою гостинністю.


– На цей момент, хто найбільше приніс книжок?
     – Знаєте, долучилися всі гуртожитки. Особливо приємно та несподівано було отримати книги для нашої акції від самих працівників бібліотеки та редакції газети «Університетський кур’єр», які підтримали нашу ініціативу.
     Окремо хочу подякувати хлопцям, які самі розробили проект полиць та збирали їх – Владиславу Слєпову (агробіологічний факультет) і Юрію Бабіюку (механіко-технологічний факультет). А також всім, хто приніс книги.


– Як довго триватиме акція?
     – Планували проект на весь семестр. Але якщо він сподобається студентству, то, безумовно, ми його продовжимо. Можливо, навіть на постійній основі. Вже є пропозиції від гуртожитків №№ 10 і 11 встановити такі полички з книгами у них.

 


– І останнє. Книги так і залишатимуться на цих полицях?
     – Не зовсім. Зібрання, сподіваємося, постійно поповнюватиметься новими книгами. Тож ми зможемо частину з них передавати до дитячих будинків і будинків для літніх людей. Щоб і там змогли прочитати улюблені книги студентів НУБіП.

Розмовляла Ірина Білоус 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook