Співробітники ННІ ЛіСПГ, Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж провели науково-практичний семінар для інженерів з охорони та захисту лісу лісогосподарських підприємств

28 лютого 2017 року

     Співробітники ННІ ЛіСПГ, Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж провели науково-практичний семінар для інженерів з охорони та захисту лісу державних підприємств щодо сучасних підходів до організації інтегрованих систем управління пожежами. 

 

     У своїх доповідях проф. Зібцев С.В., ас. Сошенський О.М. та ас. Гуменюк В.В. ознайомили слухачів з сучасним станом та проблемами охорони лісів від пожеж в Україні та світі, діяльністю центру моніторингу пожеж. Зокрема наголошено на важливість використання сучасних інформаційних та інших технологій в умовах зростання пожежної небезпеки, змін клімату та недостатнього фінансування лісогосподарської галузі. Також була організована виставка засобів індивідуального захисту пожежних, які використовуються під час гасіння пожеж. 

    Слухачам було представлено сучасні принципи організації охорони лісів від пожеж та заходи безпеки, яких необхідно дотримуватись на гасінні пожеж. Була організована робота в групах для формулювання головних завдань щодо удосконалення поточної практики попередження та гасіння пожеж. У всіх трьох групах було зроблено акцент на роботу з громадськістю та фінансування, як основних факторів забезпечення ефективної протипожежної профілактики.

    По завершенню заняття усім слухачам була організована екскурсія до Боярської ЛДС з метою ознайомлення із системою виявлення пожеж, комп’ютерною системою підтримки прийняття рішень з гасіння пожеж, технічними засобами гасіння пожеж.

Олександр Сошенський,
асистент кафедри лісової таксації
та лісовпорядкування,
науковий співробітник
Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook