День пам`яті Небесної Сотні

20 лютого 2017 року

Сьогодні 20 лютого 2017 р. у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність, і віддали своє життя за Україну.

Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр, Другу світову війну, трагедію на Чорнобильській атомній станції. Тепер на привеликий жаль ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

Отже, як все починалось?

21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за Європейську Україну! Спочатку - це була виключно мирна акція молоді з гаслами: «Україна-це Європа», «Ми –вільні» «Ми хочемо в ЄС». Кількість активістів зростала з дня в день.

А що ж було далі… А далі - не підписання угоди про асоціацію.

А далі - жорстоке побиття студентів в ніч з 24 на 25 листопада.

А далі… А далі - покалічені людські тіла та серця, Михайлівський Собор, Майдан залитий кров’ю, барикади, шини. Революція гідності.

Скільки розлилось та ще розливаеться невинної крові!

Скільки молитов вознеслось до Бога та щоденно лунае з уст українців, просячи вберегти країну та її захисників, зупинити війну, кращої долі та волі, за право гордо сказати: Ми- українці!



Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив і залишає життя земне у ці роки. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

День пам`яті героїв Небесної Сотні було проведено на Агробіологічному факультеті за ініціативи та підтримки деканату для студентів 1 курсу напряму підготовки "Агрономія", також були запрошені гості!

  

І.С. Матвієнко,
кандидат філософських наук,

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook