МІЖНАРОДІ АГРАРНІ ВИСТАВКИ І НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

20 лютого 2017 року
З 15 по17 лютого в столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулася найбільша в Україні міжнародна виставка «Зернові технології» «Фрукти, Овочі, Логістика» та «Agro Animal Show». Були представлені понад 500 компаній, 100 з них іноземних із майже 20 країн світу.

В період роботи виставки кафедра рослинництва, за підтримки деканату, організувала виїзні заняття зі студентами 3 та 4 курсів агробіологічного факультету.

На виставці «Зернові технології» студенти ознайомилися з новітнім вітчизняним та світовим обладнанням для обробітку ґрунту та сівби зернових, овочевих і технічних культур (плуги, культиватори, сівалки та ін..), догляду за посівами (обприскувачі, машини для внесення добрив та ін.), комбайнами для збирання врожаю. Цікаво були представлені засоби для захисту та живлення рослин. Зокрема, агроном-консультант компанії «Ярила», випускник агрономічного факультету 1977 року Вадим Гибало зазначив, що це українська науково-виробнича компанія яка працює в галузі рослинництва, спеціалізується на розробці та впровадженні у виробництво мікродобрив та добрив із збалансованим вмістом поживних речовин.

   

Студентам презентували портативні лабораторії «Агровектор» для комплексної агрохімічної діагностики грунту і рослин. Кожний студент отримав каталог добрив компанії з детальним їх описом та інструкціями із застосування.

Студенти узяли участь у роботі Голандсько–українського форуму з професійного картоплярства в рамках програми міжнародної виставки «Фрукти, Овочі, Логістика 2017»

Форум відкрив Володимир Пугачов заступник директора департаменту продовольства України. Ситуацію на картопляному ринку країни і результати виробничої діяльності картоплярів в 2016 році розкрили Микола Гордійчук (Українська Асоціація виробників картоплі) та Василь Болехівський ТОВ «Агро ЛВ Лімітед»

Цікаві доповіді були представників Нідерландів Харм Брінкс, Карст Вейнінг, Бенно Грімберг. Студенти були приємно здивовані середнім рівнем урожайності картоплі 50-70 т/га, яку отримують фермери Голландії, тоді як середня урожайність в Україні  - 16-18 т/га.

   

16 лютого цікавими для студентів були міжнародні семінари «Ефективність і особливості використання біопрепаратів на зернових  колосових культурах та кукурудзі». Досвід Європейських та Українських аграріїв і «Новий крок підвищення ефективності застосування добрив» та конференція «Мікробні препарати для сої».

В заключний день виставки 17.02.17 року студенти прийняли участь в конференції «Добриво, що не має аналогів: на 40-90% збільшення урожаю».

Були учасниками дня молодого спеціаліста «Твій професійний старт». Ярмарок вакансій. Який організувало ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».

В цілому виїзні заняття були цікавими, досить інформативними, отримали схвальні відгуки студентів.

 

Дмитришак М. Я. – доцент кафедри рослинництва

Шутий О. І. – асистент кафедри рослинництва

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook