Україна - Чехія: НУБіП продовжує співпрацю з підприємством «Бруннталлєр»

17 лютого 2017 року

     17 лютого 2017 року. Логічним продовженням вчорашньої зустрічі керівництва університету з міністром сільського господарства Чехії Маріаном Юречком стала пролонгація договору про співпрацю між НУБіП і підприємством «Бруннталлєр». Відповідний документ підписами скріпили ректор Станіслав Ніколаєнко і очільник чеської фірми Петр Жировницьки.

     А починалося все більш як двадцять років тому, коли студент зооінженерного факультету Вадим Кондратюк вперше потрапив на виробничу практику на «Брунналлєр» – один з провідних виробників систем та обладнання для тваринницьких об’єктів. Побачене настільки вразило, що, вже ставши деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів, він активував цю співпрацю, і десять років тому було підписано відповідну угоду. А зараз керівник «Бруннталлєр» завітав до університету, аби її продовжити.

     Як там організовують виробничу практику для наших студентів, розповідає Петр Жировницьки. За його словами, щороку підприємство приймає шестеро хлопців: їх розбивають на пари і кожна по черзі працює на свинарстві, скотарстві і монтажеві обладнання. Таким чином вони проходять повний цикл підготовки.

     Станіслав Ніколаєнко розповів про можливості університету і запросив представників «Бруннталлєр» на святкування традиційного Дня університету. Подякувавши, Петр Жировницьки пригадав слова Маріана Юречка, сказані вчора у неофіційній обстановці: найбільше враження від його візиту в України справив саме НУБіП.

     Своєрідним подарунком до десятиріччя співпраці стала готовність наших чеських партнерів безоплатно надати обладнання для птахоферми факультету тваринництва та водних біоресурсів.

 

Валентин Обрамбальський 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook