Профорієнтаційна робота кафедри: нові підходи

13 лютого 2017 року

     Науково-педагогічні працівники кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті чітко усвідомлюють необхідність пошуку нових підходів до залучення абітурієнтів на спеціальність «Соціальна робота». Професійна діяльність соціального педагога та соціального працівника є публічною, проходить на очах дорослих та малих громадян українського суспільства. Тому представники кафедри вважають, що профорієнтаційну роботу з юними громадянами потрібно починати ще з підліткового віку. Професійне самовизначення підлітків відбувається, як правило, у кілька етапів. Перший етап – гра, під час якої дитина «приміряє» на себе різні професійні ролі й «програє» окремі елементи поведінки, пов’язаної з ними. Другий етап – підліткові фантазії, коли підліток бачить себе в успішному виконанні обов’язків представників тієї або іншої професії. Третім етапом є попередній вибір майбутньої професії.

     Тож старший викладач кафедри, к.п.н. Лапа Оксана Вікторівна провела зустріч з шестикласниками Боярського НВК «Гімназія - загальноосвітня школа І ступеню» з приводу медіаторства у вирішенні міжособистісних конфліктів між підлітками. У ході занять викладач розповіла не тільки про методи, якими можна вирішити шкільні конфлікти, але й надала інформацію про професію, яка дозволить професійно вирішувати подібні та ще багато інших питань з життя людини в суспільстві. Школярі дуже зацікавилися не тільки професійними можливостями соціальних працівників і соціальних педагогів, але й місцем, де можна здобути такі професії. Оксана Вікторівна повідомила юним гімназистам, що НУБіП України дасть їм можливість здобути не тільки омріяну професію, але й міжнародне стажування та європейські дипломи, чудові умови для занять спортом та різними видами художньої самодіяльності. Отож, учні та педколектив Боярської гімназії отримали не тільки практичну допомогу кваліфікованого фахівця кафедри, але й цікаву інформацію про можливість майбутнього навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті нашого вузу.

     Магістр спеціальності "Соціальна педагогіка" 2 р.н. Демченко Марина проводить розвивальну, виховну та профорієнтаційну роботу з дітьми з особливими потребами в ЗОШ І-ІІІ ст. №2 с. Бахмач Бахмацького району Чернігівської області. Школа є базовою в районі по інклюзивній освіті. На базі цієї школи Марина виконує магістерське дослідження

     НПП кафедри щиро переконані, що підготовка висококваліфікованого фахівця в галузі соціальної роботи є копіткою щоденною працею, яку треба розпочинати з дітьми підліткового віку, зацікавлюючи їх благородною справою соціальної допомоги людям.  

Олександр Прохорчук,
асистент кафедри 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook