Навчаємося по-новому

14 лютого 2017 року
м. Яготин

 

Зі спільної ініціативи Яготинської районної ради та адміністрації НУБіП у Яготинському районі розпочалися курси підвищення кваліфікації керівних кадрів в галузі публічного управління та адміністрування. Такі навчання, без виклику у столицю, проводяться вперше у Київській області, чому державні службовці та посадові особи органів місцевого самоврядування дуже раді. Адже не треба щодня їхати в Київ, витрачати власні кошти на здобуття освіти. І це радує.
Мета навчання – підвищення кваліфікації керівного складу органів державної влади і органів місцевого самоврядування, що передбачає чітку спрямованість на формування системи знань і умінь, які складають основу професійної компетентності управлінських кадрів, їх підготовленість до здійснення ефективного управління в умовах змін та реформ.
Відкрили навчання голова Яготинської районної ради Віктор Грицай, голова Яготинської РДА Олександр Дерунець, доктор наук НУБіП України Ярослав Жовнірчик. Як вони підкреслили, реалізація даної програми сприятиме визначенню стратегічних та поточних цілей публічного управління з урахуванням вимог сучасних проблем розвитку країни, регіону та окремих підприємств, прийняттю рішень щодо вибору найбільш доцільних методів та інструментів публічного управління, використання яких дозволило б з найменшими витратами часу та інших ресурсів досягнути поставлених цілей; визначенню ефективності мір публічного управління; орієнтуванню в публічному управлінні як процесу реалізації державної влади, її динаміки та змісту; прогнозувати наслідки та аналізувати зміст державної політики у різних сферах суспільного життя; напрацюванню навичок аналізу та прогнозування основних напрямків розвитку публічного управління та адміністрування; освоювання проблем централізації та децентралізації публічного управління в сучасних умовах.
Перший день минув у активному обговоренні порушених проблем добровільного об’єднання територіальних громад та реформи місцевого самоврядування, а також децентралізації влади.

 

 
 
 
 
 
Заступник директора ННІ ПО
д. с-г. н., професор, В.О. Пабат
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook