Магістри і науковці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК обговорили створення першої національної композиційної бази даних їжі і її роль в безпеці харчування

13 лютого 2017 року

     9 лютого магістри і науковці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли активну участь в національному науковому семінарі «Перша національна композиційна база даних їжі і її роль в безпеці харчування». Мета семінару – проінформувати про важливість створення, підтримки та використання електронних баз даних складу харчових продуктів, започаткувати співробітництво між відповідними державними органами, міжнародними фондами та безпосередніми користувачами таких баз даних. А ще – налагодити діалог між виробниками продуктів харчування та всіма ланками споживання і держконтролю щодо забезпечення стабільної якості продуктів харчування відповідно до міжнародних стандартів.

     Композиційна база даних їжі надає вичерпні відомості про склад харчових продуктів відповідно до світових стандартів, що включає до 50 показників і використовує при цьому різні програмні інструменти для індексації їжі (LanguaL, FoodEx тощо). Створення такого національного електронного ресурсу дозволить інтегруватися в наявні світові та європейські мережі EuroFIR, InFOOD.

     Участь у заході вмотивувала магістрів факультету детальніше вивчити психосоціальні аспекти харчування людини та використати надану інформацію у підготовці магістерських робіт.

Дерев'янко Л.П.,
професор кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook