На базі НУБіП пройшла Всеукраїнська конференція «Місцева преса: досвід успішної реформи в Україні»

10 лютого 2017 року

     10 лютого 2017 року. Сьогодні на базі університету пройшла Всеукраїнська конференція «Місцева преса: досвід успішної реформи в Україні».
     Чому її організатори за місце проведення обрали саме наш університет? Як на мене, причин більш ніж досить.
     По-перше, керівництво НУБіП прекрасно ставиться до засобів масової інформації і в міру можливостей підтримує їх. По-друге, стільки учасників жодна зала інформаційної агенції чи редакції – а для участі у конференції зібралися більш як 150 редакторів районних і міськрайонних газет практично з усіх регіонів України – вмістити не змогла б, а відтак – і забезпечити для роботи належний комфорт. По-третє, університет, як зазначив голова правління Національної асоціації українських медіа Олександр Назаренко, – найближчий до землі, а місцева преса, представники якої зібралися тут, – «від землі» і відображає проблеми села і галузі на місцях. Та ще й половина наших студентів – сільські діти, їхні батьки і рідні – то реальний читач районних газет, зауважив ректор Станіслав Ніколаєнко, вітаючи учасників.

     Очільник університету представив журналістам виш, його структуру, можливості і перспективи. Ми не просто транслюємо старі знання, а постійно створюємо нові, підкреслив він. У цьому беруть участь і наші студенти, націлені на майбутнє. Звертаючись до журналістів, він підкреслив: ви своїм правдивим словом маєте доносити до молоді, що справді якісну освіту можна отримати і в Україні, і зовсім не обов’язково виїздити для цього за кордон.

     Виступав Станіслав Ніколаєнко так, що особисто я, якби мав відповідного віку дитину чи онука, безумовно відправив би їх навчатися саме в НУБіП! І це слухачі належно оцінили.

     Головною темою обговорення став пошук шляхів вирішення проблем, які постали перед друкованими місцевими ЗМІ у процесі децентралізації влади. Тож і тематика сесій була обрана відповідна: «Дорожня карта реформування – останні п’ять кроків до свободи і незалежності», де президент Асоціації медіа-юристів Тетяна Котюжинська підкреслила, що успіх реформи полягає у скоординованих діях Національної асоціації українських медіа і редакцій газет; «Виклики децентралізації для місцевих видань»; «Юридичні питання завершення процесу перетворення редакції та газети»; «Медіа як бізнес» та «Журналістика «прямої дії». І за підготовкою матеріалів не забуваймо про професійну солідарність, яка сьогодні особливо важлива, зазначив голова незалежної медіа профспілки Ігор Чайка.

     Принагідно згадаймо, що на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП відкривається нова спеціальність «Журналістика» (а ні для кого в українській журналістиці не секрет, що проблема кадрів для районних і міськрайонних газет сьогодні стоїть дуже гостро). Так що університет і прямо, і опосередковано допомагає українським журналістам вирішувати їхні проблеми.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook