Наукова бібліотека запрошує на книжкову виставку «Птахівництво – перспективна галузь сільського господарства»

6 лютого 2017 року

    Працівники бібліотеки вітають усіх з початком нового семестру, та запрошують відвідати книжкову виставку «Птахівництво – перспективна галузь сільського господарства».

    Оскільки за Східним календарем 2017 рік – це рік Вогняного Півня, то незайвим буде нагадати також, що згідно із твердженням астрологів, цей рік буде непростим для всіх зодіакальних знаків. Спричинено це, в основному, складним та суперечливим характером Півня. З одного боку, це тварина, яка не боїться змін і жадає їх, а з іншого боку, Півень надто легковажний, щоб розумно прорахувати все, на що він буде йти для потали своєму примхливому характеру.

    Тож одна з найважливіших порад, яку дають астрологи на 2017 рік – добре думайте перед тим, як щось робити, і хоч ця порада ніколи не була зайвою, та в 2017 році вона особливо актуальна – від слідування їй залежить ваша успішність.
     А дізнатись більш детальніше про поведінку та особливості різних птахів ви зможете з наступних книг, що представлені на виставці:

     Технологія виробництва продукції птахівництва. Практикум до виконання лабораторних занять студентами аграрних вищих навчальних закладів ІІІ–ІV рівнів акредитації за напрямом: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» навчальний посібник / Бородай В.П., Пономаренко Н.П., Похил О.М. та  ін. – К.: Агроосвіта, 2013. – 272 с.


   У практикумі висвітлено теми лабораторних занять для студентів з дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва», передбачені програмою навчальної дисципліни: конституція та єкстер’єр сільськогосподарської птиці і визначення за ними рівня продуктивності, статі й віку, продуктивність сільськогосподарської птиці, племінна робота у птахівництві, інкубація яєць, технологія виробництва м’яса птиці. До кожної теми наведено завдання для самостійної роботи і запитання для самоконтролю.


     Практикум призначено для студентів аграрних вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації за напрямом «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

 

 

      Ефективна годівля сільськогосподарської птиці / [Братишко Н.І., Іонов І.А., Ібатуллін І.І., Притуленко О.В. та ін.]: навчальний посібник; за ред. І.А. Іонова. – К.: Аграрна наука , 2013. – 208 с.


   Систематизовано наукові матеріали з нормування годівлі сільськогосподарської птиці, наведено характеристики основних груп кормів та їх хімічний склад, способи підвищення поживної цінності зернових та зернобобових культур та особливості використання з частиною зерна злакових у не розмеленому вигляді. Описано основні принципи ефективної годівлі птиці комбікормами зі зниженим умістом білків тваринного походження. Наведено рецепти комбікормів та вміщено практичні поради.


     Посібник призначений для практичного використання спеціалістами комбікормових заводів, промислових та фермерських птахівничих господарств. Він також стане в пригоді викладачам та студентам середніх та вищих навчальних закладів сільськогосподарського профілю.

 

 

 

      Біологія страуса і технології виробництва страусиної продукції / Снітинський В.В., Кружель Б.Б., Вовк С.О. – Львів ВЦ ЛДАУ, 2006. –  228 с.


   Висвітлено питання вирощування й утримання страусів в Україні та виробництва продукції страусівництва. Особлива увага зосереджена на біології страусів, утриманні і годівлі племінного й товарного стада, інкубації страусиних яєць, технології одержання страусиного м’яса, яєць, пера і шкіри.  Висвітлюються питання біобезпеки у страусівництві, описано найпоширеніші захворювання цього виду птахів їх лікування і профілактику.


     Навчальний посібник буде корисним для студентів, аспірантів, працівників агропромислового комплексу, фермерів.

 

 

 

     

     Руководство по содержанию и кормлению кур финального гибрида кроссов "Хайсекс белый" и "Хайсекс коричневый" / ГП "УО ППЗ им. Фрунзе НУБиП Украины"; сост. А. В. Пряхин [и др.]. – К., 2013. - 90 с.


    В рекомендациях изложены основные технологические параметры содержания и кормления ремонтного молодняка и кур промышленного стада кросса «Хайсек белый» и «Хайсек коричневый».


     Рекомендовано ученым советом института животноводства и водных биоресурсов Национального университета и природопользования Украины.

 

Лариса Сідько,
завідувач інформаційно-
бібліотграфічного відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook