Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК звітував про реалізацію програми «Голосіївська ініціатива-2020» і завдання на поточний рік

1 лютого 2017 року

  У перший день лютого за участі начальника науково-дослідної частини університету Володимира Отченашка відбулись збори трудового колективу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     На порядку денному основними були питання: звіт декана факультету Лариси Баль-Прилипко про діяльність факультету за 2016 рік та завдання на 2017 рік; обрання делегатів від факультету для взяття участі у Конференції трудового колективу університету та висунення НПП факультету до складу Вченої ради університету.

     З привітальним словом та звітом про здобутки факультету в 2016 році в рамках реалізації програми «Голосіївська ініціатива -2020» виступила декан Лариса Баль-Прилипко, яка відмітила, що факультет здійснює підготовку фахівців ОС «Бакалавр» напряму підготовки «Харчові технології та інженерія»; ОС «Магістр» за 3 спеціальностями – «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса»; «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів»; «Якість, стандартизація та сертифікація».

Изображение

     Декан відзначила, що колективом факультету проведена плідна робота, що дало можливість виконати на 100% державне замовлення та збільшити набір на контрактну форму навчання до 23 студентів. Всього за результатами вступної компанії на денну і заочну форми навчання факультет поповнили за державним замовленням – 122 студента, за конрактною формою навчання – 65 осіб.

     Протягом звітного періоду науковцями факультету виконувались 2 наукових тематики, із них 1 – прикладні дослідження, 1 – науково-технічна розробка (керівники – проф. Баль-Прилипко Л.В., проф. Сухенко Ю.Г.).

     Протягом 2016 року подано на конкурс до МОН України 2 наукові проекти; 1 проект по програмі «Горизонт-2020» спільно з Київським торгівельно-економічним університетом, Київським національним економічним університетом ім. В. Гетьмана, Національним університетом «Львівська політехніка», Молдавським технологічним університетом та Краківським економічним університетом; підготовлено та подано міжнародний проект по співпраці університету з ВНЗ ЄС в сфері безпечності харчових продуктів та лабораторної справи для проходження конкурсу у ЄС (6 ВНЗ України, 2 державні установи з України, 4 ВНЗ ЄС – France, Poland, Slovenia, Moldova, Georgia, Ukraine). 

     Протягом 2016 року оновлювалась матеріально-технічна база факультету: у всіх лабораторіях та аудиторіях кафедр проведені косметичні ремонти; замінені лампи денного освітлення на енергозберігаючі; лекційну аудиторію №400, навч. корпус 12 облаштовано інтерактивною дошкою, мультимедійним обладнанням; закуплені комп'ютери; оновлені стенди. Також проведені косметичні ремонти у гуртожитку №9 на 5, 7, 8, 9 поверхах у місцях загального користування та замінені лампи денного освітлення на енергозберігаючі. 

     Серед основних завдань на 2017 рік в рамках виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» Лариса Баль-Прилипко відмітила поліпшення якості навчального процесу, профорієнтаційної роботи, посилення наукової, міжнародної діяльності, активізацію фінансово-економічної діяльності та продовження зміцнення матеріально-технічної бази факультету шляхом облаштування лабораторій сучасним обладнанням.

     В обговоренні звіту взяли участь завідувачі кафедрами: проф. Сухенко Ю.Г., доц. Савченко О.А., проф. Сухенко В.Ю., директор видавництва ВП «ПП Паралель» Леонова Л.В., заступник голови ради роботодавців проф. Хомічак Л.М., члени ради роботодавців факультету: ректор інституту підготовки фахівців ДП «ДП УкрНДНЦ» проф. Богом’я В.І.; голова асоціації виробників дитячого харчування Нагайцева Т.М. та ін., які зазначили, що факультет дійсно динамічно розвивається, має потужний потенціал науково-педагогічних працівників, не дивлячись на те, що він зовсім «молодий», порівняно з іншими факультетами університету, має хороші наукові здобутки тощо.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook