ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ РОБОТИ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИХ ПРАКТИЧНИХ СЕМІНАРІВ «СУЧАСНА АГРАРНА ОСВІТА – 2017»

27 січня 2017 року
 Уже стало традицією щороку в січні під час зимових канікул проводити цикл науково-методичних практичних семінарів для викладачів Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського агротехнічного коледжу.
 24 січня розпочалася робота семінарів. Привітала учасників зібрання директор коледжу Олена Литовченко, яка зазначила, що проведення науково-методичних практичних семінарів «Сучасна аграрна освіта» уже стало доброю традицією,  побажала плідної роботи, вагомих здобутків, творчого натхнення та невпинного руху вперед у власному саморозвиткові.
 Метою семінарів стало обговорення стану та перспектив розвитку освіти і науки у вищих навчальних закладах, методичних новинок в організації навчального процесу, ефективного провадження навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах.
 Учасниками стали понад 60 педагогічних та науково-педагогічних працівників, у тому числі лекторів – 26 осіб.
 Тематика доповідей, яку обирали самі викладачі, керуючись бажанням поділитися власним досвідом, напрацюваннями, була досить змістовна та насичена. Семінари працювали протягом трьох днів за такими напрямами:
  • професійна діяльність сучасного викладача вищої школи;
  • сучасні тенденції розвитку вищої школи;
  • пріоритетні напрямки лояльності вищого навчального закладу.
 Розпочалася робота з виступу соціального педагога Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлії Велько на тему «Основи спілкування: як краще можна зрозуміти один одного в аспекті «викладач-студент», який викликав жваве обговорення та дозволив у черговий раз під новим ракурсом поглянути на роль викладача вищої школи.
 Також до участі було запрошено доцента кафедри педагогіки НДУ ім. М.Гоголя Наталію Демченко, яка поділилася з присутніми досвідом застосування проектної методики в університеті студентами магістратури.
 Протягом усіх днів роботи семінарів присутні мали змогу знайомитися з досвідом використання ряду програм під час викладання дисциплін соціально-гуманітарного циклу, зокрема програми PREZI, ішла мова про необхідність безперервної освіти науково-педагогічних та педагогічних працівників. Неодноразово у виступах доповідачів наголошувалося, що для того, щоб іти в ногу з часом, бути цікавим і корисними своїм студентам, кожному викладачеві, незалежно від наукового ступеня, стажу роботи тощо, необхідно належно використовувати інтерактивні методи навчання, можливості дистанційного навчання.
 У ході семінарів присутні обговорили широке коло питань: освіта дорослих: світовий досвід та українські реалії; роль конкурсів фахової майстерності в практичній підготовці фахівців; роль сучасних тенденцій викладання іноземних мов у навчальному закладі; підвищення ефективності профорієнтаційної роботи; особливості підготовки публікацій у зарубіжних виданнях (SCOPUS, Web of Science тощо); медіапсихологія інформаційного простору взаємодії з освітою та застосування інформаційних технологій при викладанні дисциплін та інші.
Працівники бібліотеки поділилися планами щодо модернізації бібліотеки навчального закладу та можливостей використання комп’ютерних технологій у бібліотечній справі.
 Цікаві виступи доповідачів укотре підтверджують: творчий підхід до своєї справи – запорука успіху. Тож не зупиняймося у власному розвиткові!
 
Тетяна Шеїн, заступник директора з навчально-виховної роботи

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook